HomeFeaturedFocusAcesta este iPhone 15: Dynamic Island, USB Type-C si acelasi pret si...

Acesta este iPhone 15: Dynamic Island, USB Type-C si acelasi pret si vine pe 22 sept

Seria iPhone 15 a fost prezentată oficial, poate fi deja comandată, livrările sunt pe 22 septembrie. Aflați ce e nou!
Seria iPhone 15 a fost prezentată oficial, poate fi deja comandată, livrările sunt pe 22 septembrie. Aflați ce e nou!

În cadrul celei mai plictisitoare prezentări Apple de până acum (care a fost și înregistrată) am văzut aseară noua serie de smartphone-uri iPhone 15. Același design în care e pus procesorul A16 Bionic (cel de pe Pro-ul 14), un display care are acum suport pentru Dynamic Island, cameră de 48MP (tot de la 14 Pro) și … suport USB Type-C.

Odată cu iOS 17, iPhone 15 va beneficia și de noile opțiuni din Dynamic Island, pentru a putea afișa informații diverse prin Live Activities, într-un mod mai interesant.

Și după cum am spus, camera principală e acum de 48MP, cu suport telefoto 2x, capabilă să ofere imagini cu o rezoluție de 4 ori mai mare decât modelul precedent. Totodată modul portret ar fi capabil să facă poze de calitate mai bună, pentru că detecția fețelor se face automat.

La nivel de baterie lucrurile nu se schimbă – 20 de ore pentru modelul iPhone 15 și 26 pentru iPhone 15 Max – pentru că nu poate zice nimic de bine, Apple ne spune că există un spor de 3 ore față de … iPhone 12!

Și poate cea mai importantă schimbare este că de acum iPhone-ul merge cu cablu USB Type-C, chestie pe care Apple a evitat să o comenteze prea mult: ceva de genul, în sfârșit am adus și noi USB Type-C, fără să menționeze că ani de-a rândul a fost împotriva acestui lucru. Dacă sunt printre voi persoane care nu au urmărit subiectul, decizia nu a fost a Apple, a fost impusă de UE, ca parte a inițiativei de reducere a deșeurilor electronice.

Ca și anul trecut, există variante cu 128/256/512GB pentru stocare, care se vor găsi fix la aceleași prețuri ca modelul iPhone 14.

Dimensiunile pentru iPhone 15 sunt: display de 6.1 inci, Retina XDR cu 2556 x 1179 pixeli, doar 460 ppi și o carcasă de 147.6 x 71.6 x 7.8 mm, suport pentru HDR, cu 2000 niți, nivel maxim de strălucire. În continuare e suport pentru Face ID și Emergency SOS.

Vizavi de iPhone 15 Max, acesta are display de 6.7 inci, într-o carcasă de 160.9 x 77.8 x 7.8 mm, cu aceleași specificații hardware, dar o baterie ceva mai mare.

Ca să spun mai direct, iPhone 15 e modelul 14 Pro de anul trecut, minus o cameră, dar care are suport pentru USB Type-C, pe care îl luați acum cu 300 EUR mai puțin.

Se pot da deja precomenzi, livrările vor fi în 22 septembrie.

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep