HomeCloud & MobilityMicrosoft scoate Teams din oferta Office 365/Microsoft 365, in urma presiunilor UE

Microsoft scoate Teams din oferta Office 365/Microsoft 365, in urma presiunilor UE

Microsoft a decis să scoată Teams din bundle-ul Office 365 și Microsoft 365 ca urmare a investigației pornite de UE pentru practici neconcurențiale.
Microsoft a decis să scoată Teams din bundle-ul Office 365 și Microsoft 365 ca urmare a investigației pornite de UE pentru practici neconcurențiale.

Citeam ieri că Microsoft a decis să scoată aplicația Teams din Office 365/Microsoft 365 ca urmare a investigației pornite de UE vizavi de practici neconcurențiale. Oricum, o versiune de Teams a venit preinstalată și cu Windows 11, așa că cine dorește să aibă acces la pachet, gratuit, o poate face.

Schimbarea nu se reduce doar la scoaterea aplicației din pachete, mai mult, vin oferte mai ieftine pentru variantele care nu au Teams și pe termen lung ar trebui să fie oferită posibilitatea de interoperabilitate cu alte soluții terțe (să zicem Slack și Zoom).

Așa că odată cu 1 octombrie 2023, în UE și Elveția, pachetele Microsoft 365 și Office 365 vor avea versiuni cu 2EUR/lună (24EUR/an) mai ieftine pentru că nu există Teams. Iar cine vrea Teams ulterior, sau doar Teams, o să plătească 5 EUR/lună sau 60EUR/an.

Dat fiind că de curând am schimbat compania și lucrez exclusiv pe macOS și pe termen lung se prevede renunțarea la Teams, mă interesează în mod explicit ce soluții de interoperabilitate va oferi Microsoft către Slack/Zoom. Pentru moment anunțul spune că se lucrează în direcția integrării acestor soluții cu Exchange, Outlook și chiar Teams.

Nu îmi dau seama câți utilizatori vor aprecia aceste schimbări, dar e bine să știți de ele. Cred că cei care foloseau deja soluțiile Microsoft nu au nicio problemă în a avea Teams acolo, la preț mai mic. Toată povestea asta e de fapt îndreptată către trend-ul de muncă hibridă, unde Slack și Zoom vor să prindă și ei piață, că în pandemie au sesizat că sunt mulți bani la care pot ajunge.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep