HomeMobileAndroidGoogle bate Apple la actualizările de OS!

Google bate Apple la actualizările de OS!

Odată cu lansarea modelelor Pixel 8 și Pixel 8 Pro, Google a venit cu o schimbare radicală prin care bate Apple la actualizări. Vedeți despre ce e vorba!
Odată cu lansarea modelelor Pixel 8 și Pixel 8 Pro, Google a venit cu o schimbare radicală prin care bate Apple la actualizări. Vedeți despre ce e vorba!

Una dintre puținele chestii cu adevărat notabile pe care Google le-a prezentat ieri a fost cea legată de actualizările Android pe care noile aparate Pixel 8 și Pixel 8 Pro le vor primi. Acestea vin cu noul Android 14 și vor avea o durată de viață de cel puțin 7 ani – asta dacă le ține hardware-ul, ca să spun așa :).

Ideea e că pentru prima dată Google vine și face un anunț extrem de important: seria Pixel 8 și Pixel 8 Pro este prima care va primi actualizări de Android (versiuni noi și patch-uri de securitate) pentru 7 ani. Asta înseamnă că Google promite mai multe actualizări pe produsele proprii decât o face Apple pe iPhone.

Mișcarea e una îndrăzneață și cu siguranță va atrage atenția pasionaților Android asupra noilor modele Pixel 8, care fie vorba între noi încep să fie tot mai interesante și nu neapărat din punct de vedere design sau viteză. Altele sunt lucrurile care contează, în speță ce poți face cu ele de acum încolo.

De notat că până acum modele de smartphone-uri Pixel aveau acces la actualizări timp de 4 ani, la fel ca cele Samsung. Cu trecerea la o perioadă de 7 ani lucrurile se schimbă dramatic în bine, pentru utilizatorii de Pixel și în general pentru cei Android, iar eu cred că Samsung o să ridice și ei ștacheta. Și poate în acest fel va fi mai ușor de justificate prețurile tot mai mari ale noilor terminale Android.

În comparație, ceilalți producători de smartphone-uri Android abia ajung să ofere două actualizări majore, asta cu foarte puține excepții. Din punctul meu de vedere e un lucru de care toată lumea ar trebui să țină cont atunci când decide să dea 1000+ EUR pe un smartphone …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep