HomeFeaturedFocusMotorola sărbătorește 95 de ani

Motorola sărbătorește 95 de ani

Motorola

Cred că vorbim despre cea mai longevivă companie de pe piața de telefonie mobilă. Sau, oricum, una dintre cele mai longevive prezențe pe această piață. Motorola sărbătorește luna aceasta 95 de ani de existență a companiei.

Și vorbim aici despre unul dintre numele de referință din zona de comunicații mobile. Aș aminti doar faptul că primul apel comercial realizat cu un telefon mobil a fost făcut de către Martin Cooper, fost vicepreședinte și director al departamentului de cercetare și dezvoltare al Motorola, folosind un telefon mobil produs de companie, de pe 6th Avenue din NewYork, către unul dintre birourile companiei. Cred că aici avem cea mai importantă bornă din istoria companiei.

Restul le găsiți în infograficul de mai jos.

Poate la fel de important a fost faptul că toate comuncațiile de voce Pământ-Lună au fost realizate în cadrul misiunii Apollo 11, prima aselenizare pe Lună a omului, folosind tehnologia echipamentelor radio Motorola.

Nu o să mai insist. Dar mă bucur că telefoanele acestei companii sunt încă prezente în piață. La final, utilizatorii sunt cei care au de câștigat!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep