HomeFeaturedFocusWindows Phone iti permite sa folosesti YouTube fara reclame. Afla despre ce...

Windows Phone iti permite sa folosesti YouTube fara reclame. Afla despre ce e vorba!

În mod ciudat, activând setarea de Windows Phone 8 într-un browser, poți consuma conținut YouTube fără reclame. Despre ce e vorba, afli în articol.
În mod ciudat, activând setarea de Windows Phone 8 într-un browser, poți consuma conținut YouTube fără reclame. Despre ce e vorba, afli în articol.

În ciuda faptului că sistemul de operare Windows Phone al Microsoft nu a mai fost actualizat de o grămadă de vreme și nici telefoane noi nu au mai apărut, el continuă să existe și încă e folosit. Poate și din cauza asta Google nu l-a scos din lista de ID-uri cu care identifică sistemul de operare de pe care vin utilizatorii pe site-urile sale, în special pe YouTube.

Așa se face că dacă browser-ul pe care îl folosești se identifică ca fiind Windows Phone 8, Google te lasă să intri pe YouTube și mai mult, are o surpriză pentru tine: nu îți servește reclame atunci când asculți muzică/vizionezi conținut.

Am citit informația asta pe Twitter, la finalul săptămânii trecute și am zis că merită să verific: merge sau nu? Spre surprinderea mea, de pe macOS Sonoma, cu cea mai recentă versiune de Edge browser și o extensie care permite schimbarea string-ului de identificare a browser-ului, am putut să navighez pe YouTube fără reclame.

Puteți încerca și voi dacă doriți (în momentul în care am scris articolul, soluția încă funcționa) însă trebuie să știți că există un dezavantaj major: rezoluția la care puteți consuma materialele video e blocată la 480p. În ideea că nu vă deranjează – poate vreți doar să ascultați muzică fără reclame, soluția merge.

Cum activezi trucul?

Trebuie să găsești o soluție care să îți permită schimbarea identificatorului user-agent către Windows Phone. Utilizatorii browser-elor din familia Chromium, adică Chrome și Edge pot să descarce extensia User-Agent Switcher for Chrome din magazinul Chrome și să o activeze.

După aceea trebuie sa meargă și să verifice că există opțiunea Windows Phone în lista Custom User-Agent List.

Și dacă doresc, să o seteze ca variantă implicită pentru momentul în care vor să intre pe YouTube.

Alternativa ar fi să o activeze manual, de fiecare dată când intră pe YouTube.com – în partea dreaptă a barei de adrese apare extensia, clic dreapta pe ea și alegeți Windows Phone.

Reîncărcați pagina, ignorați mesajul în care sunteți avertizați că folosiți un browser vechi și … scăpați de reclame.

Acum, bănuiesc că știți că Google duce o campanie puternică de a determina utilizatorii să folosească abonamente YouTube ca să scape de reclame, iar soluția de față este doar o … ocolire a restricțiilor, cu dezavantajul că scade mult din calitate. Depinde de voi dacă vreți să apelați la trucul acesta, eu doar v-am spus că merge pentru că mi-am adus aminte de Windows Phone.

Mă miră două lucruri: primul că Google permite (încă) conectarea de pe dispozitive Windows Phone/Mobile (și că de săptămâna trecută încă nu a dezactivat această scăpare) și al doilea că cineva de acolo a decis că utilizatorii care intră de pe Windows Phone/Mobile nu au de ce să vadă reclame …

Sunt curios cât o să mai dureze până când Google o să ˝rezolve˝problema, mai ales că ei sunt una dintre principalele cauze pentru care platforma Windows Phone/Mobile a murit.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep