HomeFeaturedFocusTata Group achiziționează Wistron și începe să producă iPhone-uri

Tata Group achiziționează Wistron și începe să producă iPhone-uri

Tata Group

Tata Group a finalizat achiziția companiei indiene Wistron și devine oficial producător de telefoane iPhone pentru Apple. Foxconn, Pegatron sau Luxshare produc (asamblează) deja telefoane pentru Apple pe teritoriul Indiei, dar sunt companii chineze. Acum avem un producător indian, care să răspundă nevoii companiei din Cupertino de a produce mai multe unități în India.

Foarte multe detalii despre tranzacție nu au fost date publicității. Se știe că achiziția presupune 100% din acțiunile Wistron. În pachetul total au intrat și 125 de milioane de dolari pentru liniile de producție, dar și un împrumut de 550 milioane de dolari oferit companiei mamă Wistron India.

De partea cealaltă, Tata Group primește și fabrica din Bengaluru. O unitate de producție pe o suprafață de aproximativ 180.000 metri pătrați, cu opt linii de producție. Aici au fost asamblate unități de iPhone 12 și mai apoi iPhone 14.

Tata Group este cel mai mare conglomerat de firme din India. Sub umbrela sa se află nu mai puțin de 29 de companii, inclusiv producătorul auto Tata Motors (care din 2020 produce și vehicule electrice). Asamblarea de terminale pentru Apple va trece de la Wistron la Tata Electronics.

via IndiaTimes

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep