HomeFeaturedFocusWindows App: modul în care poți folosi Windows pe iOS/iPadOS și macOS

Windows App: modul în care poți folosi Windows pe iOS/iPadOS și macOS

Microsoft a anunțat disponibilitatea aplicației Windows pentru macOS/iOS/iPadOS prin care oricine poate folosi un Windows pe Mac, iPhone sau iPad.
Microsoft a anunțat disponibilitatea aplicației Windows pentru macOS/iOS/iPadOS prin care oricine poate folosi un Windows pe Mac, iPhone sau iPad.

Microsoft a dat drumul aplicației Windows pentru macOS/iOS/iPadOS prin care cei interesați pot să ruleze Windows pe aceste sisteme de operare. Bine, să ruleze e puțin cam exagerat, eu aș zice mai degrabă că pot să acceseze un sistem Windows, din cloud. Unii pot vedea asta ca și o alternativă pentru folosirea BootCamp pe noile mac-uri cu cip Silicon M.

În practică, ceea ce se întâmplă este că Microsoft a lansat aplicația Windows în stadiul beta, care nu e altceva decât un Remote Desktop optimizat pentru a accesa sesiunile Windows 365, Azure Virtual Desktop sau Microsoft Dev Box PC. E clar că pentru a putea folosi această facilitate e nevoie de un abonament activ pentru aceste servicii, iar dacă aveți un PC fizic, configurat cu Windows (10 sau 11), îl puteți accesa tot de aici.

Soluția suportă chiar configurații cu mai multe monitoare și schimbarea rezoluției. Plus accesul la periferice.

Poate să fie o soluție mai simplă (nu neapărat mai ieftină) pentru aceia ce au nevoie să se conecteze pe sisteme Windows de pe sistemele de operare Apple și nu vor sau nu pot să pună soluții de virtualizare.

Programul e accesibil prin TestFlight, deși bănuiesc că la momentul actual toate locurile sunt ocupate. Puteți totuși încerca, urmând link-ul de aici: Windows App in TestFlight.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep