HomeFeaturedFocusApple e obligata sa retraga ceasurile Watch Series 9 si Ultra 2

Apple e obligata sa retraga ceasurile Watch Series 9 si Ultra 2

Din cauza unei probleme de licență Apple e obligată să oprească vânzările Watch Series 9 și Ultra 2 din SUA.
Din cauza unei probleme de licență Apple e obligată să oprească vânzările Watch Series 9 și Ultra 2 din SUA.

Apple a anunțat că oprește (pentru moment) vânzările de ceasuri smart Series 9 și Ultra 2 din cauza unei dispute pe marginea unei licențe. Și nu se întâmplă pentru că Apple a decis asta ci pentru că US International Trade Commission le-a impus să facă asta!

Începând cu data de 21 decembrie 2023, ceasurile smart Apple Watch Series 9 și Ultra 2 nu se vor mai vinde online, iar din 24 decembrie nici fizic în magazine. Interesant este că ceasurile care se vând via Amazon sau Best Buy vor putea fi vândute în continuare, iar cele vândute în alte țări nu sunt afectate.

Din câte am înțeles, patentul în cauză este al Masimo și e legat de tehnologia de măsurare a nivelului de oxigen din sânge. Cum Apple a pierdut în primă fază disputa, va urma o negociere în care să se stabilească suma pentru care Masimo să fie de acord să le cedeze drepturile de folosire pentru că nu cred că va recurge la soluția de a dezactiva funcția de monitorizare a oxigenului.

Și mai interesant este că ceasurile din seriile de dinaintea Series 9 sau Watch 2 nu sunt afectate, deși au (probabil) aceiași tehnologie. Dat fiind că e posibil ca Masimo să lanseze un ceas smart propriu denumit Masimo W1, mă gândesc că toată cascadoria asta nu are decât un singur scop: să le facă publicitate și să ia și niște bani de la Apple.

Voi ce credeți?

via wired

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep