HomeEvenimenteCES4 chestii faine anuntate de LG la CES 2024 despre noile televizoare

4 chestii faine anuntate de LG la CES 2024 despre noile televizoare

Anul 2024 a început foarte bine pentru LG: la conferința de presă de la CES 2024 au făcut niște anunțuri excelente pentru utilizatori. De la lucruri de care beneficiem acum și până la unele care pot defini un trend fain.

O să încep cu anunțul cu cel mai mare impact: seria de televizoare cu ecran transparent LG Signature OLED T. Este vorba despre un nou concept de televizor, wireless, cu display OLED transparent.

Adică o să avem un display transparent, care poate fi montat oriunde în casă, și care odată pornit devine televizor. Inovația e posibilă datorită faptului că în spatele display-ului nu se mai află componentele electronice, în schimb acestea stau într-o mică cutiuță denumită Zero Connect Box (ce poate fi pusă oriunde în cameră și prin wireless trimite datele către display. Și vorbim despre un display 4K de 77 inci, OLED, care poate fi montat pe un suport stand-alone, sau pe suport clasic sau direct pe perete. Boxele sunt poziționate în partea de jos a ecranului și din câte am citit au un sunet chiar bun.

Soluția are opțiune AOD și după cum zice LG, informația pare să plutească în aer. Mai trebuie spus și faptul că există și posibilitatea e a ridica un material de contrast în spatele display-ului, care să îmbunătățească contrastul imaginilor.

E un concept extrem de interesant pe care aș vrea să îl văd în practică cât mai repede.

web OS cu actualizări pentru 5 ani

A doua chestie foarte faină anunțată în aceiași conferință de presă este faptul că televizoarele LG smart cu web OS din 2022 încoace vor avea 5 ani de actualizări software – deci în teorie serviciile de streaming nu vor mai face ˝schimbări˝ cel puțin 5 ani și nu ar trebui să ne trezim că nu mai funcționează și avem nevoie de un televizor nou sau măcar o altă soluție de streaming.

Chromecast integrat în televizoarele din 2024 încoace

LG a anunțat că pe lângă suportul Apple AirPlay va aduce pe modelele din 2024 și suport pentru Chromecast. Asta e o treabă excelentă pentru că în felul acesta se va putea conecta rapid orice dispozitiv compatibil și imaginea e afișată instant – și nu mai e nevoie de aplicații dedicate de streaming, putând fi folosite cele din Android.

AI cu noul procesor alpha 11

Nu în ultimul rând, noua serie de televizoare 2024 vine cu un procesor alpha 11, de patru ori mai rapid decât cel precedent, capabil să rezolve sarcini complexe AI (datele sunt stocate local, dar dacă utilizatorul vrea poate să le partajeze cu ecosistemul LG). Și împreună cu celelalte dispozitive din ecosistemul LG se integrează în conceptul de smart home.

Îmi place foarte mult direcția în care se duce LG cu ideea de smart home pentru integrarea dispozitivelor electronice. E drept că folosesc câteva și știu și despre ce vorbesc. Din acest motiv abia aștept să văd și în România noile modele și atunci o să vă pot spune mai multe.

Între timp vă recomand să urmăriți și voi prezentarea LG de la CES 2024:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep