HomeFeaturedFocusApple ar putea permite platile NFC cu aplicatii terte

Apple ar putea permite platile NFC cu aplicatii terte

Ca urmare a procedurilor de investigare pornite de UE împotriva monopolului Apple, americanii spun că vor permite plățile NFC cu aplicații terțe pe iPhone.
Ca urmare a procedurilor de investigare pornite de UE împotriva monopolului Apple, americanii spun că vor permite plățile NFC cu aplicații terțe pe iPhone.

Ce îmi place mie când Apple vine și anunță că s-au mai gândit și că o să deschidă plățile NFC și către alte aplicații în afara Wallet și Apple Pay. Treaba asta se întâmplă doar ca urmare a procedurilor de investigare pornite de UE împotriva monopolului Apple. Știți voi, alea de pe urma cărora Apple a pus deja încărcarea USB Type-C pe dispozitivele sale și urmează să permită și instalarea de aplicații din surse terțe.

Acum urmează deblocarea plăților cu telefonul folosind și alte soluții în afara Apple Pay. Treaba asta a venit ca propunere din partea Apple către UE – vedeți aici detaliile. Ar trebui de menționat că sistemul NFC poate fi accesat de aplicațiile terțe pentru a citi tag-uri NFC, dar nu și pentru plăți. Treaba asta ar putea să se schimbe în perioada următoare și să vedem că apar aplicații terțe cu care se vor putea face plăți – cel mai probabil că fiecare bancă o să implementeze așa ceva, la fel cum a fost pe Android înainte ca Google Pay să ajungă pe toate piețele.

Dacă o să fie aprobată, această ˝deschidere˝ar putea fi validă 10 ani, iar dacă Apple nu o respectă, vor plăti 10% din cifra de afaceri. Pentru moment propunerea este în stadiul de analiză și cei interesați pot să își exprime părerea pro sau contra.

E rău? Poate că per ansamblu nu e o idee foarte bună din punct de vedere securitate și flexibilitate, însă în mod sigur Apple nu e fericită cu decizia pentru că îi răpește din autonomia de a face ce vrea și când vrea, inclusiv să negocieze cu cine are voie sau nu să facă plăți via Apple Pay.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep