HomeFeaturedFocusApple a dominat piața europeana de smartphone la finalul lui 2023

Apple a dominat piața europeana de smartphone la finalul lui 2023

Apple

Un studiu realizat de către cei de la Canalys arată că Apple a dominat piața de smartphone din Europa în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut. Compania din Cupertino a reușit să-și surclaseze rivalii de la Samsung. Și asta s-a întâmplat datorită unei cereri peste așteptări pentru modelele iPhone 15 Pro și 15 Pro Max în perioada sărbătorilor.

De altfel, întregul segment de terminale high-end (cu prețuri peste 800 dolari) a cunoscut o creștere în acest trimestru. Acest segment a contabilizat aproximativ 40% din totalul vânzărilor de smartphone din Europa. Trei din patru telefoane vândute pe acest segmente în al patrulea trimestru al anului trecut au fost produse de Apple.

Dacă privim însă întregul an 2023, cei de la Samsung și-au păstrat coroana de lider al acestui top. Piața de smartphone din Europa nu a evoluat prea fericit. S-au vândut un total de 129.8 milioane de unități în țările europene. O cifră cu 8% mai mică decât cea înregistrată în 2022.

Cei de la Canalys mizează însă pe o redresare. Una care nu va depăși 10%, dar este totuși o redresare. Dictată în mare parte de nevoia de înlocuire a telefoanelor achiziționate în perioada de început a pandemiei de covid. Contează mai puțin motivele, contează faptul că există totuși o perspectivă ceva mai roz.

Care a fost dinamica celorlați jucători de pe piața europeana, vedeți în graficele de mai jos. Primul arată vânzările pentru al patrulea trimestru al anului, cel de-al doilea pentru întreg anul 2023.

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep