HomeMobileAndroidDisponibilitate Galaxy AI: când vine One UI 6.1 pe modelele Samsung S,...

Disponibilitate Galaxy AI: când vine One UI 6.1 pe modelele Samsung S, Z din 2023

Așa cum a anunțat la lansarea lui Galaxy S24, Samsung confirmă că modelele Galaxy S,Z din 2023 vor primi Galaxy AI odată cu One UI 6.1, la final de martie.
Așa cum a anunțat la lansarea lui Galaxy S24, Samsung confirmă că modelele Galaxy S,Z din 2023 vor primi Galaxy AI odată cu One UI 6.1, la final de martie.

Până în acest moment elementele de AI introduse de Samsung pe Galaxy S24 sub denumirea Galaxy AI au fost exclusive noii serii, dar de luna viitoare situația se va schimba pentru că tocmai am aflat că vine update-ul One UI 6.1 care va aduce inteligența artificială și pe seria Galaxy S23 (inclusiv S23 FE) / Galaxy Z 2023. Pentru moment utilizarea e gratuită, însă zvonurile spun că din 2025 activarea și folosirea Galaxy AI se va face pe baza unui abonament.

Pe lângă seria Galaxy S23 Samsung a decis că pune Galaxy AI pe cât mai multe aparate, primele fiind modelele Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 plus tabletele Galaxy Tab S9, S9 Plus și S9 Ultra.

One UI 6.1 va aduce opțiunile AI de editare audio și video, elementele de traducere automată a textelor și generarea unor conspecte din paginile web și chiar funcția Circle to Search a Google și fix ca în cazul seriei Galaxy S24, acestea vor funcționa doar dacă aveți contul Samsung conectat și dispozitivul legat la internet pentru a putea accesa elementele de cloud, asta în ciuda faptului că Samsung spune că le poți folosi și local… pe unele.

Ideea de a primi opțiuni noi pe un aparat vechi deja de un an e o chestie care sigur îi încântă pe actualii utilizatori de Galaxy S23, cu toate că în realitate utilitatea e limitată. Fanii rețelelor de socializare vor fi încântați să se poată prezenta în posturile visate.

În același timp, cei ce nu vor dori să folosească noile funcții le pot ține inactive: din setările Android au posibilitatea de a nu le activa, pentru că în mod implicit ele nu sunt disponibile.

Legat de disponibilitate, Samsung spune finalul lunii martie – am citit că unii le-ar avea deja, eu am verificat pe mai multe aparate Galaxy S23 și Z Fold/Flip 5 din România și în momentul în care am scris acest articol One Ui 6.1 nu era disponibil oficial.

Revin cu detalii pe tema asta.

via Samsung

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep