HomeFeaturedFocusApple WWDC 2024 are loc din 10 iunie și tema principală va...

Apple WWDC 2024 are loc din 10 iunie și tema principală va fi … AI-ul, evident

Apple a anunțat ieri că ediția 2024 a conferinței sale WWDC dedicată dezvoltatorilor pe macOS/iOS va începe din 10 iunie și va fi dedicată ideii de AI.
Apple a anunțat ieri că ediția 2024 a conferinței sale WWDC dedicată dezvoltatorilor pe macOS/iOS va începe din 10 iunie și va fi dedicată ideii de AI.

Acum că Microsoft și Google și-au anunțat conferințele BUILD (21-23 mai) și I/O (14 mai) s-a trezit și Apple și a anunțat că WWDC 2024 va începe din 10 iunie și la fel ca celelalte două companii va trata în amănunt ideea de AI.

Știu că suna aiurea: Apple & AI? După toate zvonurile din ultima vreme, Apple încă nu e capabilă să vină cu o soluție proprie în zona asta, așa că a ales să meargă cu răul cel mai mic, adică cu Google Gemini. În ciuda anunțurilor lui Tim Cook legate de orientare Apple spre AI, treaba pare că nu merge și de aceea WWDC 2024 o să fie un moment bun ca Apple să demonstreze asta.

O să fie interesant să vedem ce poate spune Apple despre AI după ce Microsoft și Google vor face asta. Singurul lucru cert este că față de primele două, Apple va centra ideea de AI în jurul folosirii dispozitivelor cu iOS 18 (respectiv iPadOS, watchOS, tvOS și visionOS) și următorul macOS și nu a unor API-uri (că ei nu au, le cumpără de la Google).

Evenimentul are și o componentă fizică pentru keynote-ul de la Apple Park din prima zi, dar cu locuri limitate. Restul se va desfășura online, cu transmisiuni (cel mai probabil înregistrate) în aplicația Apple Developer, site-ul Apple și canalul de pe YouTube.

Sunt curios dacă în sfârșit dispare Siri, chestia aia pe care nimeni nu o folosește.

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep