HomeFeaturedFocusSe pare că Apple a activat încărcarea wireless Qi2 pe iPhone 12

Se pare că Apple a activat încărcarea wireless Qi2 pe iPhone 12

Odată cu cel mai recent update de iOS 17.4 Apple ar fi activat și încărcarea Qi2 pe modelele iPhone 12 și mai noi.
Odată cu cel mai recent update de iOS 17.4 Apple ar fi activat și încărcarea Qi2 pe modelele iPhone 12 și mai noi.

Umblă o informație interesantă cum că Apple ar fi activat tacit încărcarea wireless Qi2 pe modelele iPhone 12, odată cu lansarea celui mai recent update iOS 17.4. Cum Qi2 e un standard de încărcare cross platform, realizat pe baza MagSafe (în colaborare cu Apple), discuția despre imposibilitatea folosirii e una mai veche. Acum se pare că nu mai e cazul, modelele iPhone 12 putând folosi accesorii Qi2, așa cum e normal.

Țineți minte că tot printr-un update de iOS (17.2) Apple a permit folosirea încărcării wireless Qi2 pentru seriile iPhone 13 și iPhone 14. Ce e interesant este că funcționalitatea a fost lansată fără niciun fel de mențiune publică a disponibilității, deși eu consider că e o chestie ce ar fi meritat să fie menționată cu surle și trâmbițe.

Așa se face că informația a apărut via MacWorld în urma unor ‘teste’. Zic ‘teste’ pentru că sunt aproape sigur că cineva le-a dat un pont să … testeze această funcționalitate. E o chestie care se practică des în zona media tech, mai ales atunci când se dorește diseminarea unor informații importante, dar să nu pară că acestea au venit direct de la compania în cauză.

Revenind la ideea de încărcare wireless Qi2 pentru iPhone 12, aceasta o să permită încărcarea la 15W pe dispozitive compatibile și nu pe 7.5W cum mergeau până acum. Practic se înjumătățește timpul de încărcare. E o chestie faină, nu?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep