HomeFeaturedFocusSnapdragon 8s Gen 3 prezentat oficial de Qualcomm

Snapdragon 8s Gen 3 prezentat oficial de Qualcomm

Snapdragon 8s Gen 3

Cei de la Qualcomm au prezentat oficial noul lor chipset de top Snapdragon 8s Gen 3. O opțiune care își propune să aducă performanțele de top ale fraților Gen 3 și chiar Gen 2 din seria Snapdragon 8, dar cu costuri ceva mai mici pentru producătorii de smartphone. O alternativă pentru zona de premium mid-range, poate chiar pentru o parte din high-end-urile cu preț mai mic.

Noul chipset vine cu un procesor octa-core, cu un nucleu de top Cortex X4 Prime, cu viteză de tact de 3.0 GHz. Urmează mai apoi patru nuclee Cortex A720 tactate la 2.8 GHz. Și la final trei nuclee Cortex A520 cu viteză de tact de 2.0 GHz. Procesorul grafic este un Adreno 735. De altfel, comparația realizată de către cei de la GSM Arena cu cele două generații de top este una grăitoare.

Noul Snapdragon 8s Gen 3 poate suporta până la 24 GB de memorie RAM. Vine cu un modem 5G de generație mai veche, un model Snapdragon X70. Desigur, au fost scoase în față tot felul de abilități în zona de AI, acest nou reper nelipsit pentru departamentele de marketing și comunicare. Nu o să intrăm în prea multe detalii, infograficul oficial pare să fie suficient.

Pentru mai multe detalii de ordin tehnic avem link-ul sursă, cu o analiză destul de detaliată.

Mai trebuie spus că mai muți producători deja și-au anunțat intenția de a integra noul Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 în viitoarele lor telefoane. Honor, iQOO, Realme sau Xiaomi vor prezenta în lunile următoare apariții echipate cu noul chipset.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep