HomeFeaturedFocusPC-urile fara suport SSE4.2 nu vor mai putea folosi Windows 11, chiar...

PC-urile fara suport SSE4.2 nu vor mai putea folosi Windows 11, chiar daca il aveau instalat!

Sistemele cu Windows 11 instalat cu workaround sunt în pericol să devină nefolosibile: PC-urile al căror CPU nu suport SSE4.2 încep să nu mai pornească cu Windows 11.
Sistemele cu Windows 11 instalat cu workaround sunt în pericol să devină nefolosibile: PC-urile al căror CPU nu suport SSE4.2 încep să nu mai pornească cu Windows 11.

Atenție mare dacă folosiți Windows 11 pe un PC al cărui procesor nu întrunește cerințele de sistem ale Microsoft și pentru care ați folosit unul din numeroasele workaround-uri ca să puneți sistemul de operare al Microsoft, pentru că vă puteți trezi în situația în care nu mai pornește.

Ca urmare a unor prime zvonuri venit din luna februarie, legate de faptul că sistemele ale căror procesoare nu au instrucțiunile P0PCNT 4.2 nu vor mai funcționa cu Windows 11, apar mențiuni că noile build-uri de Windows 11 nu mai pornesc. Deși suportul pentru P0PCNT a fost introdus în urmă cu aproape 15 ani, cu primele modele Core i5 și Core i7, acesta nu e suficient pentru Windows 11. Din cauza asta o să vă treziți că un PC cu Core i7 sau i9, fabricat în urmă 7-8 ani, a cărui configurație merge în realitate perfect cu Windows 11, nu va mai funcționa pentru că așa vrea Microsoft.

Am zis deja asta: în spatele unei decizii care pune siguranța utilizatorilor pe prim plan și blochează funcționarea Windows 11, se află în realitate o constrângere (cum Microsoft a mai făcut de nenumărate ori de-a lungul istoriei sale) de cumpăra sistem/componente noi, care ajută partenerii Intel și AMD.

Mai mult, decizia de blocare a acestor configurații vine în contextul în care ne apropiem de momentul în care Windows 10 nu va mai primi actualizări, lăsând sistemele vulnerabile, cu toate că acele configurații permit funcționarea fără probleme. Eu sunt în situația în care 2 din cele 4 laptop-uri ale familiei nu vor mai putea fi folosite cu Windows pentru că Windows 11 nu merge pe ele și Windows 10 nu va mai avea suport. Cum nu sunt dispus să investesc în hardware nou atâta vreme cât ce am e suficient pentru Office și browsing, soluția va fi să spun de tot adio Microsoft și să instalez pe ele Chrome OS sau să trec pe o distribuție Linux – încă nu m-am decis.

Revenind, vă sfătuiesc să faceți copii de siguranță pentru datele importante pe care le aveți, în situația în care folosiți Windows 11 instalat pe un sistem (ne)compatibil cu ajutorul unui workaround. Așa o să vă protejați în situația în care nu va mai porni …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep