HomeCloud & MobilityOpenAI aduce noul model GPT-4o pentru toată lumea, cu suport avansat pentru...

OpenAI aduce noul model GPT-4o pentru toată lumea, cu suport avansat pentru conversații în timp real

OpenAI a prezentat noul model GPT-4o, care va fi disponibil pentru toată lumea și aduce modalități avansate de interacțiune în timp real.
OpenAI a prezentat noul model GPT-4o, care va fi disponibil pentru toată lumea și aduce modalități avansate de interacțiune în timp real.

Tocmai ce s-a terminat prezentarea OpenAI ˝Spring Update˝ unde am văzut noutățile aduse de noul model GPT-4o. Cel mai important, acest model este disponibil pentru toată lumea, în regim gratuit, alături de aplicația desktop ChatGPT (pentru macOS în primă fază).

GPT-4o este mai rapid și beneficiază de opțiuni de interacțiune prin text, voce și imagine. De altfel, prezentarea OpenAI a fost foarte interesantă, pe scenă fiind simulată o convorbire în timp real cu AI-ul, a cărei derulare e foarte aproape de interacțiunea umană. Pentru moment GPT-4o e în proces de dezvoltare, însă în perioada următoare ar trebui să înceapă să fie disponibil pentru utilizatori.

Înainte de anunțul de azi au fost ceva zvonuri care au spus că OpenAI va prezenta o soluție de căutare care va rivaliza cu Google. Nu a fost cazul … încă.

În schimb am văzut un model AI care se descurcă binișor în interacțiunea voce și chiar e capabil să ia decizii în timp real, în cadrul unei convorbiri, inclusiv să analizeze imagini și să tragă concluzii sau să ofere sfaturi pentru rezolvarea unor probleme de matematică.

Demo-urile mi s-au părut reușite, chiar dacă am îndoieli că au fost cu adevărat rezultatul interacțiunii în timp real – păreau mai degrabă înregistrări. Chiar și așa, e clar că asta e direcția – poate că puterea de procesare de azi nu e suficientă pentru ca interacțiunea să fie atât de rapidă precum vrea să spună OpenAI, însă mai devreme sau mai târziu vorm ajunge acolo. Mai mult, modul în care AI-ul poate prelua datele prin voce și a oferi răspunsuri folosind voci personalizate (am tot zis de aceste capabilități) e remarcabil, virând chiar spre zone periculoase.

Ideea că AI-ul poate să analizeze în timp real un grafic și să ofere și detalii despre ce ˝vede˝acolo, inclusiv să interpreteze un trend e o chestie extrem de complexă și cu impact major imediat. Vă dați seama că nu numai programatorii își vor pierde locurile de muncă, cam toată lumea va fi afectată …

Vă recomand să urmăriți prezentarea că merită:

Ce urmează? Păi după investițiile majore ale Microsoft în data center-e, mă aștept să vedem chestii tot mai complexe venite din partea OpenAI. Poate chiar unele utile, nu doar chestii care să încurajeze fenomenul fake.

via OpenAI

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep