HomeFeaturedFocusFondatorul Facebook este un tip caritabil

Fondatorul Facebook este un tip caritabil

charity

O spune topul celor mai mari donatori de fonduri în scopuri caritabile pentru anul 2012, publicat de către cei de la Philanthropy. Și nu este singurul nume mare din IT care se regăsește în top 50 al celor mai mari donatori din Statele Unite.

Dacă prima poziție pare rezervată pentru Warren Buffett, care este unul dintre pionierii acestui trend care îi încurajează pe cei bogați să doneze părți importante din averile lor în scopuri caritabile, iată că Mark Zuckerberg împreună cu soția sa se regăsesc pe locul doi al acestui top și deschid lista numelor mari din IT prezente în acest clasament (deși dată fiind natura filantropică, numele de clasament nu este tocmai potrivit), cu o sumă de aproape 500 de milioane de dolari, donată către Silicon Valley Community Foundation.

În top se găsesc și co-fondatorul Microsoft, Paul Allen sau co-fondatorul Google, Sergey Brin, care îi surclasează pe partenerii lor mai celebrii din companiile pe care le conduc. Toți cei prezenți în lista de mai sus merită respect pentru faptul că știu să întoarcă înspre cei care au nevoie o parte din averile pe care le-au strâns.

Mi-ar plăcea să văd o astfel de listă și pe meleagurile noastre. Nu îmi vine în cap nici un nume sonor care să aibă la activ o astfel de faptă.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep