HomeFeaturedFocusUn buldozer al telefoanelor smart: Caterpillar B15

Un buldozer al telefoanelor smart: Caterpillar B15

cat-b15-android

Vorbim destul de frecvent despre telefoane smart, pentru că ne plac. Din când în când vorbim și despre cele mai atipice dintre ele. Am povestit despre telefoane rezistente la condiții dure, cum ar fi Samsung Galaxy Xcover 2 sau Kyocera Torque. Unii dintre cititori ne-au întrebat dacă există o piață pentru așa ceva. Din moment ce ele se fabrică, probabil că se și vând unor oameni activi, dinamici, sau care muncesc în condiții foarte dure.

Pentru această din urmă categorie cred că vine Caterpillar B15. Recunosc, până la articolul citit astăzi pe Engadget, nu știam că cei de la Caterpillar fac telefoane smart. Îi știam din zona de utilaje și cam atât. Acum îi voi ține minte pentru modelul B15 (chiar dacă este făcut sub licență de către Bullitt Mobile), chiar dacă nu vine cu o paletă de caracteristici tehnice ieșite din comun. Ba mai mult, merg înspre jumătatea a doua a clasamentului. Avem un procesor de 1GHz, dual-core, un ecran de 4 inchi WVGA (dar cu o rezoluție de doar 800 x 480 pixeli), protejat de Gorilla Glass, 512 MB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă și o cameră foto de 5 megapixeli. Rulează un Android Jelly Bean.

Rezistă la temperaturi de -20 grade Celsius, la apă, la praf, la șocuri mecanice și, din punctul meu de vedere arată foarte bine. Tocmai de aceea mă face să mă întreb două lucruri. Oare o să îl vedem și prin România cândva (prețul recomandat pentru Europa este de 329 euro)? Dar mai ales, ce îi împieică pe cei care fac astfel de aparate dedicate condițiilor dure, să pună în ele o configurație puțin mai răsărită? În cazul lui Caterpillar B15, măcar 1GB de RAM și o rezoluție mai mare a ecranului, ar fi arătat mult mai bine. Și sunt convins că ar fi fost argumentul decisiv pentru mulți cumpărători indeciși între performanțe tehnice și aspect mai dur combinat cu rezistență la condiții vitrege.

5 COMENTARII

  1. @Cristi …Da…dar un telefon ce ofera si rezistenta…si siguranta…creste pretul. Si probabil ar avea un succes limitat (ceva pasionati, ceva persoane care au nevoie FOARTE mare de un telefon rezistent si cu functionalitati avansate de smartphone).
    In schimb firmele ce au nevoie de rezistenta…se orienteaza catre alte telefoane. Mult mai ieftine.
    Ca sa-ti dau exemplu compania unde lucrez eu: Toti au un parci de nokia extrem de rezistent…fara functii prea multe. Merg cu el in conditii dure (fie siberia, fie africa etc)…si telefonul trebuie sa functioneze. Ii mai importanta rezistenta defact functionalitatea. Acum incearca sa convingi tu firma aia sa schimbe 150 telefoane ce au costat…poate chiar au fost luate gratis (de la furnizorul de telefonie) pe un telefon ce costa 600 EURO doar ca sa se poata juca…De fapt…la 330 euro pretul sa fie inca prea mare si se prefera pastrarea combinatiei: telefon+laptop, ambele rezistente).
    Si situatia firmei unde lucrez eu nu-i unica.
    Mai mult, 512Mb RAM…probabil inseamna un 350-400Mb disponibili pt OS. Pentru fotografiat, skype, mail, download, upload, file sharing…vazut ceva documente etc. Ii suficient.
    Sa nu uitam, companiile nu prea agreaza utilizarea echipamentelor si in alte scopuri decat cele profesionale (nu-ti cumpara telefon ca sa te uiti la filme porno cand esti pe teren…sau sa te joci bubble in timp ce faci service la client sau supraveghezi o constructie sau mai stiu eu ce)

  2. @ bolovan: Eu totusi spun ca 1 GB de RAM in loc de 512 MB nu erau un capat de tara.
    Si cred cu tarie ca un telefon care sa nu te faca sa alegi intre performante si rezistenta sporia, ci ti le ofera pe amandoua, ar avea succes.

  3. Motivele sunt simple:
    a) daca ii scump, nimeni nu il cumpara. Cu atat mai mult firmele. Pentru ele 10 euro ii mult (nu cumpara un telefon…ei cumpara 10-50). Prin urmare, fiecare circuit suplimentar costa. Nu stiu firma ce cumpara smartphoneuri de 500 euro.
    b) pentru ce quadcore? Nu ii folosit la joaca, folosesc aplicatii specifice, optimizate. De multe ori sunt folosite exclusiv pt comunicare: sms, call, skype, mail.
    C) firmele de regula au un barem pt pretul telefonului, iar telefonul asta ii in barem, iar ca sa nu sacrifice rezistenta, au sacrificat performanta

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep