HomeFeaturedFocusAnaliștii din IT, subiectul iPhone low-cost și picătura chinezească

Analiștii din IT, subiectul iPhone low-cost și picătura chinezească

iconapple

Suna prea urât în titlu să scriu “încăpățânare de catâr”, așa că am mers pe varianta cu picatura chinezească. Dar ambele sunt la fel de valabile atunci când vorbim despre insistența lor în a se învârti asupra subiectului minune: Apple și un iPhone low-cost.

Chiar mă îngrijoram că nu am mai avut de mult prin fața ochilor un material în care speculațiile legate de varianta ieftină a iPhone-ului să fie pe buzele așa zișilor analiști. Noroc cu analistul de la Piper Jaffray, Gene Munster, care se dovedește foarte exact în afirmații și cu cei de la Cnet, care îl citează. Apple va lansa modelul iPhone 5S la începutul lunii Iunie și va vinde până la sfârșitul acelei luni aproximativ 4 milioane de telefoane din acest nou model. Dacă s-ar fi oprit aici, nu ar fi ieșit foarte mult în evidență. Dar omul merge mult mai departe și ne spune că iPhone 5S va avea îmbunătățiri la cameră, procesor și la software. Ba chiar s-ar putea să aibă și conexiune NFC. Hai să spunem că nici acum nu a sărit calul.

Credeți că se oprește? Nici vorbă. Urmează un iPhone low-cost, care va merge pe piețele emergente. Când? Normal că știm. În septembrie. Cât ca costa? Aproximativ 250 de dolari fără nici o conectare. Am impresia că Munster știe mai multe despre Apple decât știe Tim Cook. Asta dacă nu cumva e plătit chiar de Apple să trâmbițeze sub formă de analiză elaborată niște comunicări de marketing.

Asta ar justifica faptul că speculează deja că iPhone 6 va avea cititor de amprentă digitală, sau că Apple va lansa un ceas smart până la sfârșitul anului. Sau că, tot la sfârșitul anului, vom avea și un televizor al celor de la Apple. După știința mea, un alalist elaborează niște teorii bazate mai mult pe analiza unor fapte din trecut. Cei care merg atât de mult în cerc în jurul unui subiect mult prea mestecat și care aruncă previziuni peste previziuni, sunt mai degrabă ghicitori.

sursa Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep