HomeFeaturedFocusSe naște o nouă piață, deja aglomerată: cea a ceasurilor smart

Se naște o nouă piață, deja aglomerată: cea a ceasurilor smart

smartwatches

Se pare că termenul de smartwatch o să devină în scurt timp la fel de popular ca cel de smartphone, cu care ne-am obișnuit și pe care l-am adoptat fără mari probleme. Chiar dacă acest concept de ceas inteligent a fost lansat doar în teorie, câteva companii mari, cu tradiție în zona de mobilitate și fabricare de telefoane smart și-au anunțat de ceva vreme interesul pentru dezvoltarea unui astfel de produs.

Și dacă nume ca Apple, Google și chiar Samsung nu ne-au mirat prin prezența lor pe acest segment, iată că alți jucători își manifestă interesul. Citeam cu ceva vreme în urmă că și cei de la LG vor dezvolta un astfel de produs. Acum, prin intermediul celor de la Engadget, care citează surse de la Wall Street Journal, aflăm că și Microsoft a întreprins niște acțiuni în ultima vreme, care trădează măcar studierea posibilității producerii unui ceas smart.

Cea mai edificatoare astfel de acțiune ar fi contractarea unui display touch de 1.5 inchi de la un producător care și-a păstrat anonimatul, pentru că din interiorul său au provenit informațiile cunoscutului cotidian de peste ocean. Chiar dacă nu este o confirmare evidentă a faptului că Microsoft va produce un astfel de device, este destul de clar că cei din Redmont iau în calcul această variantă și o analizează pe toate fețele. Și uite așa, avem o piață încă nenăscută, dar deja aglomerată.

Mi se pare interesantă această situație, sunt sigur că lucrurile vor fi extrem de animate în ceea ce privește dinamica acestei piețe. Cu atât mai mult cu cât este destul de greu de apreciat exact care va fi reacția consumatorilor la un astfel de produs. Nici în zona de smartphone nu a existat un debut furtunos, dar iată că lucrurile sunt acum extrem de agitate.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep