HomeFeaturedFocusUn singur produs, două perspective

Un singur produs, două perspective

_DSC1071

Materialul următor vrea să aibă rolul de a explica puțin abordarea pe care o vom avea asupra unor produse care ne sosesc pentru testare. Nu mai este un secret că Ionuț este un power-user care scoate untul din orice device care îi pică în mână. Benchmark-uri, download-uri suprapuse cu rulări de firme și fluxuri continue de știri, poze făcute în noapte sau la crepuscul, cu setări automate sau manuale, omul vrea să scoată totul dintr-un aparat. Iar cireașa de pe tort este dată de expresia “se încinge!”, devenită un fel de ștampilă a satisfacției față de respectivul device.

Fie că se încinge de la simpla folosire a navigației, fie că se înfierbântă mai greu, doar dacă în față rulează un joc sau un film, iar în fundal un download și câteva fluxuri de știri care își trag datele cum trag câinii de lesă când ies afară dimineața, la prima oră, important este că la un moment dat se încinge! Nu degeaba, la un eveniment de lansare în România al unui smartphone destul de popular, care era prezentat ca rulând ultra-cursiv, fără nici un fel de întrerupere, întrebarea pusă de Ionut “Faceți pariu?”, a trecut parcă neauzită.

Ei bine, dar ce ne facem când nu avem așteptări atât de mari de la un device, fie el smartphone, tabletă, GPS, orice vă mai trece acum prin cap, sau orice ne va mai trece nouă prin mâini. Dacă nu sunteți genul acela de power-user și nu aveți ca scop testarea la maxim a respectivului produs? Dacă vă interesează doar să îl utilizați în parametri normali, decenți? Ei bine, tocmai aici o să încerc să am și eu un cuvânt de spus, utilizatorul domestic, soft, fără pretenții exagerate din punct de vedere tehnic. Mai atent și la aspectele fizice ale unui produs, folosindu-l preponderent în activități uzuale.

Și când spun activități uzuale, mă refer, cel puțin în cazul smartphone-urilor și al tabletelor, la partea de telefonie (de pe o tabletă nu am încercat încă), apoi la browsing, verificare de email-uri, instalare și rulare de aplicații (în zona de gaming am un ajutor de nădejde în persoana fiului meu). Mai folosesc, atunci când este nevoie, partea de navigație din smartphone. Utilizez destul de frecvent camera de pe smartphone, pentru a surprinde ipostaze inedite. Asociat, rețele de socializare, în special Facebook, sunt și ele des apelate. De multe ori mai verific admin-ul site-ului tot de pe smartphone sau tabletă.

_DSC1069

În schimb, fug ca dracul de tămâie de aplicațiile de tip office, deși, probabil, dacă nu ar exista altă soluție, aș recurge și la ele. De asemenea, nu am vizionat filme de pe tabletă. Atunci când am fost nevoit să consum timp în călătorii și am avut doar tableta la îndemână, am recurs la gaming.

Cel puțin pentru moment nu îmi vin alte activități la care folosesc un smartphone sau o tabletă. În măsura în care îmi voi da seama ca apar și alte asemenea întrebuințări, o să vi le povestesc. De asemenea, îl invit pe Ionuț să dea detalii despre modul în care “forjează” el un astfel de device.

Motivul pentru care am făcut această expunere a felurilor noastre diferite de a judeca un produs pentru modul în care el răspunde nevoilor noastre cotidiene, este dat de faptul că avem câteva device-uri în teste și, cu siguranță, vor veni și altele. O să încercăm ca fiecare astfel de produs să îl judecăm din ambele perspective, astfel încât să vă oferim două abordări diferite. O perspectivă a power-user-ului și una a unui utilizator soft. Nu găsesc alte formulări care să descrie mai bine cele două abordări. În funcție de apropierea voastră de unul dintre cele două stiluri de folosire pentru fiecare categorie de gadgeturi, să vă ajutăm să găsiți informațiile cele mai utile pentru voi.

Cât de curând o să apară și primele impresii generate pentru o tabletă E-Boda Supreme XL400 Quad Core din perspectiva utilizatorului soft. În paralel, Ionuț stoarce de puteri o tabletă Evolio. Stay tuned!

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep