HomeFeaturedFocusDoi din 10 copii de 12 ani au smartphone

Doi din 10 copii de 12 ani au smartphone

children-smartphone

La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu despre care am auzit povestindu-se, în răcoarea dimineții, pe Rock FM (online). Cei care au ajuns la acest rezultat sunt BitDefender, după ce au supus tirului de întrebări peste 2000 de subiecți din România, Statele Unite, Spania și nu mai țin minte ce țări europene.

Este o statistică interesantă, cu câteva obsevații totuși. Prima este dată de o completare a concluziei din titlu. Cu Android! Doi din 10 copii de 12 ani, au smartphone cu Android! Asta lasă loc la interpretări. Fie este un sistem de operare foarte user-friendly, pe care îl înțeleg chiar și copii de șase ani (aceasta este vârsta de la care copii încep să primească cadou de la părinți smartphone-uri), fie telefoanele cu Android sunt cele mai ieftine. Pe de altă parte, procentul poate să fie mai mic, dacă adăugăm și posesorii de iOS sau Windows Phone. Sau BlackBerry!

Studiul în sine are scopul de a atrage atenția asupra faptului că cei mici sunt mai ușor de atras în tot felul de fraude online și mai expuși atacurilor cu malware. Să fie oare de vină și Android-ul? 🙂

Concluzia care se desprinde este relativ simplă. Dacă sunteți părinți, cumpărați-le copiilor cadouri normale pentru vârsta lor. Șase ani pentru smartphone e cam aspru. Dacă totuși nu vă puteți abține, nu le activați și transferul de date! Ar fi fost chiar interesant de văzut în acest studiu și câți din acești copii aveau și datele activate pe acele telefoane.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep