HomeFeaturedFocusOchelari care să ne protejeze de recunoaşterea facială automată a camerelor de...

Ochelari care să ne protejeze de recunoaşterea facială automată a camerelor de supraveghere

infrared glass

Londra este oraşul cel mai monitorizat din lume. În fiecare secunde zeci de camere preiau informaţii în timp real pe care apoi le trimit unor sisteme automatizate de recunoaştere a feţelor în încercarea de a detecta posibilii infractori. După cum s-a văzut până acum, cu toate aceste măsuri poliţia londoneză nu a reuşit să facă faţă atentatelor. Ca urmare nu s-a considerat neapărat că sistemul este unul ineficient ci s-a investit şi mai mult în dezvoltarea sa. Pe urma Londrei au luat-o şi alte oraşe importante de pe mapamond care sunt în procesul instalării unor reţele similare de camere de monitorizare.

Vrem sau nu, viaţa noastră începe să fie tot mai puţin privată şi tot mai mult publică. Reţele precum Google, Twitter, Facebook împreună cu senzorii de localizare de pe telefoanele mobile şi sistemele de monitorizare pot forma împreună un instrument complex de urmărire constantă şi exactă a vieţii personale a oamenilor. Şi prea puţine lucruri putem face ca să ne împotrivim – unul dintre ele este să renunţăm la reţelele de socializare de exemplu.

Profesorul Isao Echizen de la National Institute of Informatics s-a gândit că poate ajuta trecătorii să treacă mai puţin observaţi prin faţa camerelor de monitorizare. Prin ochelarii denumiţi “Privacy Visor” au o şansă să scape neidentificaţi.

Ochelarii emit un set de lumini imperceptibile ochiului ce blochează sistemele de recunoaştere facială în operaţia de identificare e punctelor anatomice necesare identificării individului. După cum vedeţi şi în imaginea de la început, ochelarii nu sunt deloc ultimul răcnet în materie de fashion. Momentan au rolul de a arăta că se poate veni cu o soluţie interesantă de a contracara procesele de identificare facială. Deja mai multe companii s-au arătat interesate în a produce modele de masă, mai fashion şi probabil mai ieftine.

Poate că Google ve avea în vedere acest tip de funcţie extra pentru Project Glass … Şi dacă mă gândesc mai bine îmi dau sema că mă înşel amarnic. V-aţi găsit – Google, să apere intimitatea?! Noi trebuie să o facem.

via slashgear

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. hmm… ce ziceti voi de o simpla “burca”. Sau.. o masca de ski. Nah.. te poate obliga cineva sa o dai jos de pe fatza? Sa fim seriosi.. si ce daca umblu pe strazi si ma vede. Paine tot trebuie sa cumpar. Exista un dram serios de paranoia in toata aceasta supraveghere. Dar daca vrei cu adevarat sa fii un raufacator sunt sigur ca exista posibilitati. Si nici macar nu asa de scumpe. 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep