HomeFeaturedFocusStreet View Trekker: acum ne plimbam virtual și prin munți

Street View Trekker: acum ne plimbam virtual și prin munți

image

După ce a cartografiat Pământul din spațiu, apoi s-a plimbat cu mașinile pe străzile orașelor importante, s-a dus pe fundul mării și a pus toate imaginile pe Google Maps/Earth, acum Google trece la următorul nivel: drumeția. Niște băieți (probabil pasionați de mersul prin natură) au acceptat să poarte în spate camerele de luat vederi făcute de Google în ideea de a prelua material de tip Street View și de prin zonele neumblate. Așa a luat naștere Street View Trekker – același proiect ca și cel prin care putem parcurge virtual imagini panoramice ale străzilor, de data asta cu accent pe traseele folosite pentru drumeție.

Prima destinație Street View Trekker e evident una emblematică pentru SUA: Marele Canion. Cine a visat să ajungă pe acolo și încă nu a strâns banii necesari poate face o primă încercare și să îl parcurgă virtual.

 

Până acum sunt peste 9500 de imagini panoramice preluate de-a lungul crestei sudice a Marelui Canion si in craterul de meteorit. Împreună dau 120 kilometri de cărări si drumuri adiacente din zona Marelui Canion care pot fi explorate din fața PC-ului sau tabletei.

 

Street View Trekker este o platforma ce poate fi carata de un om in spate, ca un rucsac, pe care este montata o camera foto care realizeaza imagini la 360 grade, precum cele utilizate pe masinile si triciclurile Street View. Street View Trekker este utilizat pentru a prelua imagini din locuri accesibile doar cu piciorul.

 

V-am trezit interesul? Puteti explora Marele Canion la adresele de mai jos:

 

Traseul “Bright Angel

 

Panorama Raului Colorado

 

Panorama Marele Canion

 

Traseul sudic “Kaibab”

 

Craterul de meteorit

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. Comentariul ma duce cu gandul la “felicitarile” care existau odinioara despre Mamaia sau Neptun. Si stiti care erau cele mai faine pana la urma? Alea care aratau niste bunaciuni pe plaja. 🙂 In toata aceasta treaba, probabil cel mai fericiti au fost cei care au facut fotografiile desi proabil cu aparatura aia in spate, le-a trecut repede.
    Micul meu gand? Pune-ti mana pe un rucsac, o sticla de apa si valea! Valoreaza mai mult decat 200 de ore de stat in fata micului ecran si privit muntele.
    Idee? Poate ar putea mapa treaba asta la niste masini de fitness. Aia da imersiune sportiva!!!!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep