HomeFeaturedFocusGoogle primeste amenda pentru violarea intimitatii doar 7 milioane USD. Oare ce...

Google primeste amenda pentru violarea intimitatii doar 7 milioane USD. Oare ce a vandut in schimb?

x10sctmp2

S-a făcut dreptate: Google trebuie să plătească 7 milioane USD amendă celor 38 de state ale SUA pentru faptul că maşinile sale implicate în proiectul Street View au colectat şi altceva decât imagini. O “scăpare” ce a permis Google să strângă informaţii importante legate de reţelele WiFi de prin zonele cartografiate.

SUA a decis să îi dea o mustrare companiei Google şi să o pună să promită că angajaţii săi vor fi mai educaţi şi să nu mai tragă cu ochiul prin curţile altora.

Ce să zic, s-a speriat de nu a mai putut marele Google că va trebui să plătească 7 milioane USD amendă. Tremură din încheieturi toţi managerii la auzul sumei “imense” pe care o vor plăti.

În mai 2010 Google a recunoscut că a preluat şi alte informaţii pe lângă imaginile Street View – Germania a fost prima ţară care a ridicat un semnal de alarmă în direcţia asta. După trei ani a primit din partea SUA şi pedeapsa modică despre care vorbim, nimic mai mult. UE doarme pe purcoiul de bani luaţi de la Microsoft.

Încerc să înţeleg mesajul dat de SUA în situaţia asta: companii, faceţi tot ce puteţi să îi spionaţi pe oameni că avem noi grijă să nu vi se întâmple nimic rău. Vă dăm timid o palmă peste mână ca să nu părem că nu ne pasă.

Doar dacă … în înţelegerea Google şi justiţie nu e strecurată vreo chestie secretă în care Google se angajează să toarne la cerere orice informaţie e solicitată de guvernul SUA. Cu treaba asta în imagine, decizia începe să aibă sens.

Nu credeţi?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep