HomeFeaturedFocusSamsung va oferi instrumente pentru eliminarea bloatware-ului de pe aparatele Android

Samsung va oferi instrumente pentru eliminarea bloatware-ului de pe aparatele Android

Samsung_Galaxy_Note_3_35827011_33

Pe principiul azi în China mâine în toată lumea vă semnalez cu bucurie un aspect interesant: Samsung este forțată să ofere instrumente pentru eliminarea bloatware-ului de pe flagship-urile sale Android. Decizia vine ca urmare a procesului deschis de un comitet din China, creat pentru apărarea drepturilor utilizatorilor, pentru că bloatware-ul Samsung nu poate fi eliminat și ocupă aiurea spațiu pe smartphone. În urma unui studiu făcut, doar 24 din cele 44 de aplicații preinstalate de Samsung pe modelul Note 3 sunt necesare pentru funcționarea în condiții optime a aparatului, restul e umplutură.

Într-o declarație dată KoreaTimes Samsung susține că utilizatorii din China pot dezinstala aplicațiile preinstalate pe modelele Samsung Galaxy și că patch-urile de rigoare vor veni de luna viitoare. Pe propriul site Samsung mai spune că și modelele Galaxy S6 și S6 Edge vor primi același tratament.

Mi se pare excelentă inițiativa din China și mă gândesc oare de ce nu a pornit asta din UE sau SUA, că doar și aici smartphone-urile Samsung Galaxy se vând destul de bine. Și sunt curios cât spațiu se câștigă și ce autonomie – în momentul de față undeva la 9 GB sunt ocupați de sistemul de operare și aplicații pe un Samsung Galaxy S6 Edge.

Vouă cum vi se pare ideea de a scăpa de bloatware de pe Samsung Galaxy și să se obțină mai mult spațiu pentru stocare?

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep