HomeFeaturedFocusLa ce e bun un Apple Watch? Pai sa vedem

La ce e bun un Apple Watch? Pai sa vedem

applewatch

Mereu aud întrebarea asta: ce faci TU cu un smartwatch? Lumea mă vede că port diverse ceasuri inteligente și mă întreabă,

în mod normal zic eu, ce fac cu el? La ce îmi trebuie, sau mai bine zis la ce mă ajută?

Pentru mine răspunsul e simplu: fac multe chestii cu ele, unele mai folositoare, altele mai puțin – de la observarea mai subtilă a notificărilor și până la alarme pentru întâlniri sau durate de ședințe/prezentări plus monitorizarea activității fizice, interacțiunea cu diverse aplicații/aparate. Dar asta sunt eu și deocamdată nu port un Apple Watch – nu că mi s-ar schimba comportamentul dacă aș avea unul.

Un studiu făcut de Fortune printre utilizatorii de ceasuri inteligente Apple ne dă un răspuns interesant: posesorii de Apple Watch folosesc ceasul ca să … afle timpul! Nici nu v-ați fi gândit la asta, nu? Adică ai un ceas pe care să îl folosești pentru a vedea ora? Normal!

Conform studiului mai sus menționat un utilizator de Apple Watch verifică ceasul în medie de 60-80 de ori pe zi. Cam 20% dintre interogările ceasului sunt pentru a vedea ora, 17% pentru a vedea notificările (apeluri, email-uri, social media) și doar 4% pentru urmărirea înregistrărilor legate de activitatea fizică.

Pentru un produs proaspăt lansat care nu are încă o nișă clară și e doar un proiect interesant rezultatele studiului mi se par cât se poate de elocvente. Chiar dacă în Apple Store sunt undeva la 10000 de aplicații pentru Apple Watch iar numărul de ceasuri inteligente Apple vândute până acum a trecut de 7 milioane piața e tot la început.

Putem concluziona că fanul Apple ce și-a luat Apple Watch l-a luat doar ca să se simtă interesant și să își hrănească orgoliul, pentru că nu are prea multe câștiguri în utilitate, din contră, trebuie să încarce ceasul zilnic, uneori de 2 ori pe zi?

Da. Putem. Și la fel de bine putem extinde asta și pentru utilizatorul de Android Wear cu oricare din LG G Watch R, Moto 360, Huawei Watch sau viitorul Fossil Q Founder. Concluzia e aceiași: ceasurile inteligente sunt pentru foarte mulți doar un substitut pentru un ceas clasic și nimic altceva.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Eu zic ca daca porti ceas nu strica sa fie smart. Chiar daca functia cea mai folosită este de ceas, de multe ori este util sa vezi un apel sau o notificare fără sa scoti telefonul din buzunar ( o ședință, la volan, esti murdar pe mâini etc.) Autonomia diferă in funcție de model, pentru încărcare completa ajunge o ora.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep