HomeFeaturedFocus5 milioane de iPhone 5 în trei zile, dezamăgitor? Fugi măh de...

5 milioane de iPhone 5 în trei zile, dezamăgitor? Fugi măh de aici …

image

Citeam în seara asta o grămadă de știri legate de vânzările ”dezamăgitoare” ale lui iPhone 5 din weekendul ce tocmai s-a încheiat. Adică 5 milioane de unități vândute în trei zile e o cifră care dezamăgește?!

Haideți să recapitulăm puțin despre ce vorbim: Apple anunță iPhone 5 și are precomenzi de 2 milioane de unități în primul weekend. Îl pune fizic în magazine și vinde 5 milioane. Asta e dezamăgitor?!

Ne uităm în urmă: iPhone 4 s-a vândut în 1,7 milioane de bucăți în trei zile, iPhone 4S în 4 milioane. iPhone 5 a reușit doar 5 milioane în condițiile în care nu vorbim despre un produs inovator ci despre unul care e făcut exact așa cum trebuia ca să răspundă așteptărilor și de o piață care pare a fi saturată.

Să ne uităm puțin și peste gard. Samsung a reușit să vândă 20 de milioane de bucăți în 100 de zile. Nokia se zbate să treacă de cifra de 6,9 milioane în trei trimestre cu aparate considerate revoluționare și semnificative în piață.

Comparați singuri despre ce vorbim în acest moment.

5 milioane e o cifră mică, dezamăgitoare? Cred că oricare dintre producătorii de hardware din zona de smartphone ar schimba în orice moment locul cu Apple ca să facă cifra asta … ”dezamăgitoare” în doar trei zile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep