HomeTips & Tricks5 motive ca să schimbați Task Manager cu Process Explorer

5 motive ca să schimbați Task Manager cu Process Explorer

image

Dacă nu faceți parte din categoria power users pentru Windows probabil că nu ați auzit încă de Process Explorer de la Sysinternals. Și nici nu știți că instrumentul de față este extrem de puternic fapt pentru care vi-l recomand să îl folosiți permanent. Vă dau și cinci motive puternice ca să faceți asta:

1. Față de Task Manager aduce mult mai multe informații utile pe ecran. Detalii avansate despre fiecare proces ce rulează în Windows. Și așa aveți un instrument profesionist de debugging.

2. Procesele sunt reprezentante prin culori diferite. Și așa se vede instant ce proces aparține utilizatorului și care sunt de sistem. Nu trebuie să faceți nimic altceva decât să selectați cu mausul executabilul care vă interesează.

3. Accesul la thread-uri: cantitatea de informație pe care o obțineți via Process Explorer este infinit mai mare decât din Task Manager. Detalii importante despre fiecare thread în parte și opțiuni de oprire/suspendare vă stau la dispoziție direct din interfață.

4. Date despre conexiunile TCP/IP asociate fiecărui proces afișat sunt oferite direct în interfață fără să mai faceți nimic suplimentar. Nu aveți nicio șansă să prindeți așa ceva via Task Manager.

5. Căutați rapid pe net informații despre procesele ce rulează atunci când aveți dubii dacă e unul legitim sau nu. Clic dreapta pe proces și pleacă instant căutarea pe net.

Un alt motiv ar fi că în Windows 8, Task Managerul e construit în jurul lui Process Explorer. Vă familiarizați din timp cu el!

image

Process Explorer face parte din suita de aplicații Sysinternals și poate fi descărcat de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Eu folosesc de vreo 3 ani Sysinternals Suite care include si acest program cu care am inlocuit Task Manager-ul din prima clipa.E foarte bun dar mai mult pt cei initiati.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep