HomeFeaturedFocusVreți să jucați un rol de James Bond din SkyFall? Mergeți cu...

Vreți să jucați un rol de James Bond din SkyFall? Mergeți cu vreo 25 de ani înapoi în timp și rulați un joc text based

image

Sunt un nostalgic și nu o singură dată am ajuns să scriu despre jocuri și experiențe de acum 20 și mai bine de ani, de pe vremea când rulam/scriam aplicații BASIC pe un CIP 03. Cred că de asta mi se pare interesantă realizarea companiei Hide & Seek care, la înițiativa Sony, a creat un joc legat de filmul Skyfall.

image

Mi-a venit în minte primul astfel de joc pe care l-am jucat (cu multă pasiune) în urmă cu 20 și mai bine de ani: Sherlock Holmes. Tot farmecul jocului consta în faptul că din descrierile primite puteai să îți imaginezi locația, să te pui în pielea personajului și să găsești soluții la puzzle-urile ce ți se ofereau. Toată acțiunea se petrecea de fapt în mintea ta și nu prin grafica de pe ecran.

image

Comenzi de genul “What can you see?”, “Open the gate”, ”Tell me about … ” etc făceau deliciul jocului mai ales când ajungeai într-o rutină repetitivă ce părea un dead end.

În cazul de față, unul din scenariile jocului este legat de soluțiile pe care trebuie să le găsească agentul prins în niște catacombe păzite de agenți inamici și de care suntem responsabili.

image

Ca de obicei, în astfel de situații există mai multe soluții pentru problemele ridicate. Dacă vă interesează, accesați terminalul de la adresa http://50.112.251.215/.

Știu că doar puțini vor mai gusta din farmecul acestui tip de joc, într-un moment în care grafica este elementul ce vinde jocurile și nu neapărat ideea sau AI-ul.

via wired

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep