HomeFeaturedFocusWindows Phone 8 Developer Platform: doar 8 USD accesul pentru urmatoarele 8...

Windows Phone 8 Developer Platform: doar 8 USD accesul pentru urmatoarele 8 zile

image

Unul din lucrurile ce nu au fost anunțate la evenimentul de lansare Windows Phone 8, adică SDK-ul, este acum disponibil pentru download alături de condiții noi de acces la Dev Center. La //BUILD 2012 conference, participanții vor avea ocazia să vadă mai multe prezentări despre Windows 8 și Windows Phone 8. Inclusiv să primească mai multe detalii despre instrumentele de dezvoltare și noutățile .NET.

Noul SDK împreună cu schimbarea de politică de acces, ce prevede ca pentru următoarele 8 zile, cei ce se vor înregistra pentru a obține accesul în Dev Center o pot face pentru doar 8 USD (92% reducere) și în acest mod să poată publica aplicații în Marketplace și în paralel, să poată debloca în regim developer smartphone-urile Windows Phone.

via Windows Phone Developer Blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

24 COMENTARII

  1. @bolovan
    Cum sa nu poti pune? Faci downgrade daca vrei XP nativ. Sau iei un W7 in care pornesti masina virtuala de XP, data gratiut de MS.
    Daca vrei, poti. Mie mi se pare ca nu ai sapat destul. Si nu mai e nevoie sa rescrii codul respectiv.

    Uite ce folosesc: Pulse, Flipboard (asta crapa in draci in ultima vreme), TweetDeck, HTC Sense sau widget-uri care sa simuleze asta, Twitter, aDownloader, iMediaShare Lite, Accuweather, IMDB, AirFrance, Lufthansa, WordPress, Google Analytics, SkyDrive, OneNote, Adobe Reader, BA, BSplayer, Chrome, ES File Explorer, Googles, Instagram, Yahoo Messenger, Mobile.de, NetCounter, ROM Manager, Skype, Spare Parts, Titanium Backup, Translate, TuneIn Radio, UPnPlay, VPlayer, Flash Player.

    Daca scriu despre Windows si Windows Phone inseamna ca sunt promotor? Da, sunt in acceptiunea asta.

    O sa afli in curand de unde am sample-ul :). De obicei vine de la producator, nu? 🙂

  2. Ioane…sa ma repet:
    NU POT SA PUN Windows XP decat piratat…ceea ce nu pot face (deh…companie serioasa) Iubitul tau microsoft nu mai imi da licenta.
    Sa ma pun sa rescriu totul pentru windows 7/8…trebuie sa fiu tampit. Am de lucru 2 ani de zile…ca dupa doi ani de zile iar sa avem problema asta? Dar ce? Scrie pe fruntea mea “COOPERATIVA MUNCA IN ZADAR”?
    Io cred ca setul de aplicatii pe care-l folosesti tu pe Android ii facut special sa crape cand in folosesti TU.
    Apropos…ce aplicatii folosesti? (nu generic…)
    Eu discutam de interfata din windows din punc de vedere al programarii
    Am avut vo 3 zile Windows Phone pe mana. Singurul lucru ce-mi place la el ii ca se scrie intr-un limbaj asemanator cu C++-ul (ca ce a implementat microsoftul nu se poate numi C++…ca nu prea respecta standardele…deh Microsoft.)
    Hai ioane…recunoaste ca esti un promotor Microsoft.

    P.S. De unde ai tu samplelul ala de telefon?

  3. @bolovan
    Daca ai aplicatii de acum 10 ani, le pui pe XP. De ce sa treci la W8? Iar daca tot treci, faci frumos rescriere. Sistemul de operare progreseaza – macar la nivel de interfata grafica.

    Bateria pe Windows Phone 7.5/8 ma tine aproape o zi. Uneori si mai mult – nu sunt multumit. Pe Android obtin simai putin. Cred ca setul de aplicatii pe care il folosesc eu pe Android e facut special ca sa crape: se intampla pe aproape orice configuratie :).

    Interfata Windows Phone nu e nimic deosebit? E cea mai curata interfata pentru un homescreen in momentul de fata. Ce ai vrea sa faca? Are Live Tile, cu rol de widget, si shortcut pentru aplicatii. Plus agregator (hub). Fara sa fiu nevoit sa apas nimic vad din prima toate informatiile de care am nevoie. Pe Android trebuie sa sap mult si bine sa fac o configurare similara.

    Ai voie sa ai propria opinie, dar nu o sa ma convingi ca Android e mai bun decat Windows Phone. Avut, folosit testat. Prefer Windows Phone aproape oricarui Android.

  4. De ce vreau sa rulez aplicatii de acum 10 ani? Simplu…pentru ca-s facute si fac exact ce am nevoie. De ce sa le refac? De ce sa ma chinui sa rescriu 287 aplicatii care fac exact ce am nevoie si cum am nevoie? Doar pentru ca microsoft a hotarat asa?
    Vrei sa-ti spun cate aplicatii proprietare google folosesc pe telefon (nu ma refer la cele de sistem…ci la email etc)? 0
    Pune tu Windowx XP daca poti…ca eu nu mai pot (deh…microsoftul nu mai imi vinde windows XP…Apropos…am demisia in alb…in cazul in care moare un desktop cu Windows XP, si nu reusesc astia sa-mi puna la dispozitie un alt calculator cu Windows XP pana nu reusesc sa portez toate aplicatiile pe linux…imi datez demisia :D…eu n-am nervi sa-l fac sa functioneze cu Windows 7. Am si alta treaba de facut in viata asta).
    Cat te tine bateria la telefon? De cati mA ii bateria?
    Sincer…eu n-am avut probleme cu resursele pe telefon. Nu se agata…nu-mi mor aplicatii. Ii stabil, nu crapa…nu inteleg unde-i problema ta. Deep Sleep are si android. Multi tasking in windows? Adica? Ca pot avea doua aplicatii pornite? Dar doar una ruleaza? Asta putea si vechiul DOS 3.11

    Ti-am mai spus, Telefoanele Windows merg bine din doua motive: TOATE folosesc hardware identic…prin urmare, ii ieftin si usor sa faci sa mearga bine pe O platforma. Doi la mana…cum sa nu mearga bine cand au o interfata ce nu face nimic deosebit? Interfata ii o aplicatie simpla, fara nimic deosebit, pe care daca ma pun, in doua luni o fac eu de unul singur in C. Merge bine pentru ca N-ARE ce sa mearga rau…ma rog…n-are ce sa mearga…
    5. Oh…ba da sunt obligat…din nefericire sunt obligat (sa-ti arat cate masini virtuale cu Windows am?)
    6. Motivele si argumentele mele au niste surse simple: de 5 ani programez in C# sub windows, de vo 7 in C si C++ si de vo 7 ani administrez retele cu calculatoare Windows/Linux. Stiu cand se pune un Windows…si cand un Windows inseamna aruncati bani in vand inutil…doar probleme suplimentare (ai incercat sa monitorizez un server Windows? Ii ca si cum ai incerca sa iei pulsul de la un picior de lemn)

  5. @bolovan
    Hai sa nu ne enervam.

    DA. Vreau sa imi povestesti. Cu exemple clare, screenshot-uri etc. Nu doar .. .ca aia e asa si pe dincolo. ok? Astept :). Si daca vrei, il public aici.

    Nu vorbim de Windows (desktop) vs Android (smartphone). Vorbim despre Windows Phone si Android .. phone. De ce ar trebui sa ai compatibilitate pe Windows ? De ce sa vrei sa rulezi aplicatii de acum 10 pe Windows 8? Ai aplicatii de acu 10 ani, pune WIndows XP. Sau Linux cu emulare. De ce ai avea nevoie de 8?

    Revenind: Android nu e un sistem de operare facut pentru touch. Are multitasking, da nici asta nu merge cum trebuie – arunca un ochi pe ce aplicatii iti omoara reusursele si ai sa te convingi. Prefer implementarea de iOS si Windows Phone care aduce un fel de sleep, doar anumite aplicatii au voie multitasking.

    Google? In marinimia sa da software gratis. TOTUL gratis, aparent. Ia uita-te pe telefonul tau: clientul standard de email al cui e? Browser-ul standard al cui e? Schimba motorul de cautare daca poti, cautarea prin sistem, a cui e? Calendarul standard? TOATE APLICATIILE ESENTIALE SUNT … legate de serviciile Google. Nu imi povesti de cat de fain e Google Android si optiunile sale de … libertate.

    Androidul are imensul avantaj ca poti pune ROM-uri personalizate, unde DACA TE PRICEPI, poti face lucruri faine. XDA Developers e dovada.

    Specificatii identice? Da, telefoane de acum pe Windows Phone vin cu specificatii identice cu cele Android de acum 1 an. Si MERG MAI BINE decat Androidele alea.

    5. Alegi ce telefon vrei. Nimeni nu te obliga sa faci nimic :).Cumperi ce vrei, daca vrei. Corect?

    6. Cateodata ma indoiesc de motivele/argumentele tale. No offense.

  6. Acum ca m-am linistit…sa continuam cu punctul doi…si asta rapid pana nu ma enervez
    2. Foarte bine…prin urmare…dau un produs gratis…si daca vrei alte chestii decat standard free (sa nu uitam…distributia II GRATIS si poti face ce vrei cu ea…doar anumite aplicatii/facilitati…daca le doresti…trebuie sa platesti petntru ele…spre deosebire de microsoft…unde PLATESTI TOT…indiferent daca doresti sa nu). Macar aici ai de ales.
    3. De ce prefera Android si nu Microsoft? Te-ai uitat la specificatii? Cele de la microsoft sunt aproape identice…cele de pe android…nu prea gasesti doi producatori cu specificatii asemanatoare. De ce? Simplu, istoric vorbind, microsoft nu a fost niciodata capabil sa faca un produs cu un suport hardware foarte larg…si nici un produs cu o fliexibilitate ceva mai mare decat cel a unei babe frigide. De asta se vinde mai bine Android-ul. Si nu de asta o sa dispara de pe piata. O sa dispara pentru ca microsoft-ul o sa poata santaja suficient producatorii sa nu-l mai ofere.
    4. Da…are caracteristici ok…pentru un telefon ce nu sare de 500 lei la liber. Ce mare chestie ii ca are multi tasking? Sa nu comparam sacalarea de la microsoft cu cea din unix ca iar ma enervez.
    5. Pe mine ma intereseaza un telefon cu care sa-mi fac treaba bine (deh…ce fain a fost in weekend cand stateam in varf de munte, intr-o casa la care se poate ajunge doar dupa doua ore de mers pe jos…iar eu stateam conectat la o retea unde ma chinuiam sa-mi dau seama de ce desktop-urile cu windows nu tin minte drepturile de autentificare la un samba share…si aveam si o consola ssh pornita, si un teamviewer si si si si)
    6. Toti avem dreptul la un punct de vedere. Singura diferenta ii motivatia/argumentele 😀

  7. Poftim? Ce spui? Inconsecventa? Incompatibilitate intre versiuni? Cosmar in dezvoltare? Tu mie-mi spui asta? Mie? Care ma lupt de o luna de zile sa fac o aplicatie facuta cu C# 2005 sa functioneze in 2010? Si asta pentru ca maritul microsoft a decis sa nu mai suporte calumea 2005 in Windows 7? Si am tot soiul de erori aleatorii? Vrei sa-ti povestesc de compatibilitatea dintre versiuni de la microsoft? Sa-ti povestesc cum mi-au murit calculatoare cand au trecut de la exchange 2007 la 2010? Cand eu incerc sa rulez baze de date cu vba facute in Office 2000 in office 2003 si-mi crapa? Si nici macar sa le fac debug calumea nu pot datorita extraordinarei compatibilitati intre versiuni? Vrei sa-ti povestesc ce probleme am cu o aplicatie scrisa in XP si compilata/rulata in Windows 7 64 biti? Unde crapa pentru simplul fapt ca microsoft nu mai suporta jet-ul pe 64 biti? Vrei sa-ti povestesc cat de “constant” ii protocolul lor de mail? Ca la fiecare pach trebuie sa modific o aplicatie? Vrei sa-ti povestesc compatibilitatea intre build-uri? Sa-ti povestesc ce lipsit de problemle ii sa deschizi un proiect facut pe un windows XP cu VS 2005 si cu MS Office 2003 (build 11.0.8169)…sa-l deschizi pe un windows XP (acelasi build) cu VS 2005 (acelasi build) dar cu un MS Office 2003 cu un build mai nou? Facem pariu ca iau o distributie de linux veche din 97 si 70% din executabile se compileaza si ruleaza fara probleme? Ca 30-40% din executabile nici macar n-au nevoie de recompilare? Sa-ti povestesc ce bucurie a fost intr-un birou de juristi/psihologi cand au venit calculatoarele noi cu Windows 7 si MS Office 2010? Cu tot cu cursul celor de la microsoft n-au fost capabili sa-l foloseasca calumea? Si de una dintre persoanele de acolo garantez un IQ muuuuuuuuuuuulttt peste medie.
    Eu am android 2.3.6 pe telefon…un prieten are 4.0.1. Folosim aceleasi aplicatii…merg fara probleme.
    Vrei sa-ti povestesc de portare? Cum scriu aplicatii in C++ cu QT (produs non microsoft…si astia de la nokia au fost obligati sa-l vanda)…scriu aplicatii in linux si le compilez pe windows FARA SA MODIFIC O LINIE DE COD! Sa-ti povestesc cum eu nu mi-am reinstalat un desktop de aproape 10 ani? Doar update-uri? Cum am facut trecerea la 64 biti cu o comanda si mutat doua foldere? Si am avut desktop-ul la loc dar pe 64 biti?
    Uai…ce m-am enervat acum…ce nu suport trollii cand vorbesc doar ca sa se afle in treaba. Ioane…aveam pretentii de la tine…macar. Grrr…mi-a crescut tesiunea…merg sa fumez o tigara…firar…ca iar dau counter-ukl de la “quit” peste cap

  8. @bolovan
    1. Flexibil? Da. Inconsecvent? DA. Multiple configuratii – cosmar de dezvoltare? DA. Incompatibilitate intre versiuni? DA.

    2. Pretul e o treaba generica. Google l-a dat free si a uitat niste patente pe acolo care nu ii apartin. Dandu-l free, si-a bagat acolo toate serviciile din care face bani, asa ca nu vrea bani direct. Are grija sa ia dupa aia tot ce se poate lua de pe Android.

    3. Iesi pe strada si intreaba pe cineva de ce a luat Android si nu iOS. Sa vezi ce iti raspunde. 🙂
    Nu te-a obligat nimeni sa iei laptopurile alea. Ai ales singur. Producatorul ce le vinde avea optiunea sa ti le dea fara OS daca dorea. A ales sa mearga cu Windows, deci pentru el e mai important sistemul de operare decat dreptul tau de a alege.

    4. Ba da, are caracteristici ok. Are multitasking, are conectarea rapida la PC cu identificare drept mediu de stocare, are nenumarate player-e pentru nenumarate formate multimedia – nu esti legat de aplicatie de conversie. Are posibilitatea de a instala ROM-uri personalizate.
    Si are o gramada de gauri de securitate :0. E exact Windows XP de acum 10 ani, doar ca pe smartphone si tablete, adica viitoarele platforme pe care vom lucra intens.

    5. Pe mine ma intereseaza W8 pe tableta si telefon. Nu are treaba cu desktop-ul – acolo am facut upgrade ca e mai rapid si am desktop classic, adica w7 functional.

    6. Promovez Windows Phone 8, adica scriu despre el? Pentru ca imi place ideea. Ader la ea. Am deja doi ani de cand scriu despre platforma si din punctul meu de vedere e mai ok decat Androidul pentru ceea ce caut eu/folosesc.

  9. @Ioane hai sa-ti spun eu
    1. Pentru ca-i flexibil. Se poate instala pe diverse arhitecturi. Se pot instala aplicatii cu caracteristici mai variate
    2. Are un pret mai apropiat de valoare (sa-mi fie cu iertare…dar cum fras sa dai 500 euro pe un telefon cu facilitati de maxim 100 euro?)

    Faptul ca se poate pirata…astea-s texte ala microsoft (sa nu vindem laptop-uri fara windows…ca lumea sa nu-si poata instala ce vor ei…ci doar ce vrem noi..ca sa ne ramana profiturile sus). Sa-ti povestesc de laptop-urile/desktop-urile pe care le am eu clicenta de windows? Si n-au rulat un singur cliclu de tact in windows?

    Nu, nu are caracterisitci pe placul masei de utilizatori (astia nu-s decat niste vite bune de muls…vezi Windows pt desktop…nu discutam de windows 8 care-i un cosmar…ca sa-l citez pe admin-ul de la mine de la servici…admin cu N atestate microsoft…cu tot soiul de relatii in domeniul windows). Ci faptul ca-i mai flexibil..s.i se poate pune pe o varietate mai mare de dispozitive…pe cand windows-ul…in afara de facebook, vo 3 aplicatii…cam nu prea poti face mare lucru pe el.

    Ioane…inteleg ca promivezi produsele microsoft…dar sa ramanem cat de cat mai obiectivi

  10. @bolovan
    Raspunsul e simplu: are doua caracteristici pe placul masei de utilizatori.
    1. Poate instala aplicatii din surse terte – e mai usor de piratat.
    2. Vine pe aparate foarte ieftine cu care Google face volume mari de vanzari. La 10-20 de EUR poti cumpara usor un Android, fara un abonament mare de date. Asa ceva nu gasesti nici pe iOS si nici pe Windows Phone.
    BONUS:
    3. Samsung a dat preturile jos la multe Galaxy S,S II si SIII tocmai ca sa vanda. Uneori chiar foarte jos.

  11. Oare…daca-i asa de varza…cum se face ca-i mai bine vandut…iar windows phone nu se vinde, in ciuda marketing-ului si investitiilor in promovare masive (ma rog…mai putin reprezentatii microsoft, nokia si ceva testeri de la diverse reviste)

  12. @bolovan
    Roaga-i sa puna cam 100 de feed-uri in Pulse, sa isi activeze TweetDeck si Facebook. In paralel sa conecteze 4 conturi de email, unul pe push la care vin cam 10-15 mailuri la fiecare 30 min.

    Si daca mai au timp, sa dea drumul pe DLNA la un film in format DivX.

  13. @Ioane no ca am intrebat toti colegii cu android…si ei nu se plang (doi cu galaxy S II, una bucata Galaxy S Advance, 3 Galaxy Mini, una bucata HTC Wildfire si una bucata HTC desire S)
    Ii chiar interesant ce spui.

  14. @ si unde se agata? ca nu reusesc sa ma prind.
    Eu il folosesc pentru mail, prognoza, GPS (navigare, localizare etc), citesc pdf-uri, VNC si TeamViewer, ssh, monitorizare prin zabbix (deh…sa vezi acolo randare de grafice), calendar, to do, monitorizez tigarile fumate, curand o sa pun openvpn-ul pe el (deh…am nevoie de acces la retele private), ma mai uit la filme…si cu toate astea…se misca excelent…nu am probleme.
    Tu ce probleme ai avut?

    P.S. Nu am filtru de spam…iar in log-urile de pe server nu apare ac am primit ceva mail-uri 😀

  15. @bolovan
    E smartphone-ul pe care am cartela personala. Stau permanent pe Facebook si Twitter, iau mailurile, stiri, prognoza meteo, navigare asistata de GPS, scriu pe site, aprob comentarii, citesc PDF-uri, editez documente, ascult muzica.
    Si cel mai imporant: calendar, sincronizare de contacte, to do, one note. Router WiFi din cand in cand.

  16. @bolovan
    Mie mi-au trecut prin mana cam toate aparatele Android si tabletele care se regasesc in Romania. In afara celor de top, TOATE au probleme la modul in care le folosesc eu. De asta asociez actualul Android cu Windows XP de acum 10 ani :).

    Pentru Windows Phone nu vad de ce ar fi probleme cu platforma .NET.

    Ai verificat in SPAM? Mie imi vin.

  17. @Ioane.
    Pai eu am Samsung Galaxy S Advance…si sincer…n-am probleme de resurse. Lag n-am (totul se misca instantaneu). Si am tone de aplicatii instalate (vo 50)
    Acum, adevarat…cere mai multe resurse decat Windows 8. Nu de alta…dar ce grafica are Windows 8. Aia teoretic merge si in 32-64 Mb RAM fara accelerare grafica.
    Platforma .NET imi pare o platofrma facuta pe genunchi (vrei sa-ti povestesc de compatibilitatea intre versiuni? sorry…dar nu pot sa povestesc despre ceva ce aproape lipseste cu desavarsire)

    Mdea…dupa cum spuneam…aplica retea lor de succes.

  18. @bolovan
    Definitia de utilitate a unui smartphone depinde de la persoana la persoane. Eu renunt incet la Android pentru ca desi are aplicatii multe, folositoare, incepe sa nu imi placa ocuparea resurselor, faptul ca totul se misca foarte greu (ai nevoie de configuratii extrem de puternice ca sa nu mai ai lag), rezolutiile mari nu sunt suportate in aplicatii etc.

    W8 windows slab? De ce? Ca forteaza scrierea de aplicatii pentru METRO in .NET? Mie mi se pare o abordare buna macar dpdv securitate.

    Pai au inceput sa dea in judecata pentru patente :).

  19. @Ioane Sincer…o sa le fie foarte greu…
    Am avut un nokia lumia 800 3 zile pe mana. Sincer…mai mult de 500 lei la liber…nu merita. Si aici nu discut de oferta foarte slaba de aplicatii…si la telefon. Sincer…imi aducea aminte de un vechi alcatel avut de mine prin anii 98-99.
    Adevarat…se misca superb. Si la ce grafica are…nu cred ca are nevoie nici macar de accelerator grafic. Dar asta doar daca-l folosesti pentru mail, phone, facebook si putin surf. Daca vrei ceva mai mult de la el…se cam termina.
    De asta nici n-am pastrat telefonul.
    Singura lucru de care am fost incantat a fost platforma de development (de fapt…asta-i si problema celor de la microsoft)…ii C++. Si ca sa faci aplicatii in C++ trebuie ceva mai multe cunostinte. In java toata lumea poate programa.
    Mai mult…developmentul se face doar pe windows 8…un windows foarte slab..si un necesar de resurse colosal (4 Gb RAM minim).
    Dar, cunoscand politica celor de la microsoft…or sa reuseasca (vor incepe sa dea in judecata producatorii de telefoane, amenintari, santaje…ma rog..reteta clasica microsoft).

  20. Wow…asa de disperati sunt cu alea 500 de aplicatii zilnice?
    Microsoft cere 100 usd pentru inregistrare …google 25.
    De ce nu se spune pana la capat? Ca iti cer 100 usd…si in 30-45-N zile o sa primesti 91 USD inapoi (evident…dupa ce se scad toate taxele si comisioanele)

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep