HomeFeaturedFocusMicrosoft vine şi în zona de tablete 7 inci: Xbox Surface

Microsoft vine şi în zona de tablete 7 inci: Xbox Surface

Dacă până şi Apple a decis că e momentul să atace zona de tablete mini, în care Amazon (cu Kindle Fire) şi Google (Nexus 7) îşi împărţeau piaţa, nu surprinde deloc posibila mişcare Microsoft de a veni şi aici cu un produs propriu. Fără să se fi aşternut încă liniştea dupp lansarea tabletei Surface, se pare că Microsoft are în plan deja şi un model de 7 inci, denumit Xbox Surface.

Theverge notează că va fi construită în jurul platformei ARM, la fel ca şi sora sa mai mare, Surface RT, doar că va fi orientată către zona de gaming şi nu va rula Windows RT, doar un kernel similar cu foarte puţine opţiuni extra.

Decizia de a face o tabletă orientată exclusiv pe gaming, care să intre în ecosistemul Xbox mi se pare mult mai îndrăzneaţă decât intrarea pe piaţa de tablete şi PC-uri (Surface RT pe ARM, Surface PRO pe Intel) sau şi mai bine, pe cea a smartphone-urilor (Surface Phone e doar în stadiu de zvon).

Surface RT are încă parte de review-uri mixte şi fără cifre anunţate despre vânzările din prima săptămână, înclin să cred că nu este un chiar aşa de mare succes (dacă putem vorbi totuşi de succes). Şi atunci un Xbox Surface devine şi mai greu de vândut.

Nu credeţi?

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep