HomeFeaturedFocusAutonomia lui Surface Pro, jumătate din cea Surface RT

Autonomia lui Surface Pro, jumătate din cea Surface RT

image

Exact lucrul cel mai important pe care Microsoft trebuia să îl aibă în vedere în cazul Surface (și PRO și RT) – adică autonomia – se pare că e lăsat pe plan secundar atunci când vine vorba despre tableta Surface Pro.

De ce își iau oamenii un ultrabook sau o tabletă? Pentru că vor un produs UȘOR, cu AUTONOMIE MARE și PERFORMANT. Primele două criterii cred că pot fi schimbate la anumite persoane.

Dacă nu vrei o combinație de autonomie cu greutate mică, atunci nu văd rostul de a achiziționa un ultrabook. Iei un desktop replacement sau un notebook cu baterie suplimentară ce te duce și la 16 ore de folosire. Vrei ceva sub 1,3 kg, cu 6-10 ore de autonomie, iei ultrabook. Sau tabletă dacă nu ai nevoie de putere mare de calcul.

Când Microsoft a creat Surface Pro a venit cu ideea că îți dă un ultrabook ce devine și tabletă atunci când dorești. Scriam ieri că prețurile produselor încep de la 899 USD și că ar putea fi un competitor pentru MacBook Air.

Numai că nu e așa. MacBook Air are o autonomie de cel puțin 6 ore în utilizare normală, pe WiFi, cu setările de power management la maxim. Testat de mine pe Windows 8. Din ce am citit, Windows RT ajunge la 8-10 ore. Jumătate din asta face ca Surface Pro cu Windows 8 Pro să fie un produs a cărui autonomie abia ar putea ajunge la 5 ore.

Pe Twitter, echipa Surface a confirmat că vizavi de Surface Pro trebuie să ne așteptăm la o autonomie cam la jumătate din cea a lui Surface RT.

image

Vorbim de o valoare apropiată de 5 ore. Mi se pare mică pentru un produs ce este construit pentru mobilitate. Surface Pro e construit cu procesoare noi Ivy Bridge de la Intel – asta explică o mai bună performanță în detrimentul autonomiei.

Știu că am discutat cu multe persoane despre posibilitatea achiziției unui Surface Pro și mulți mi-au spus că nu merg pe Surface RT și așteaptă Surface Pro că vor și putere de procesare – adică un ultrabook/tabletă.

Se pare că încă nu se poate așa ceva. Dar mă aștept ca succesorii lui Jobs de la Apple să găsească o cale de a forța taiwanezii să facă un ”MacPod” cu performanță deosebită și touch.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Rosu, tu ai testat-o ?

    Esti un troll fara argumente. Vad ca ai numai atacuri si reactii negative.

    Tabletele sunt device-uri de consum si partial pentru productivitate care chiar au nevoie de autonomie. La ce iti iei tu tableta-netbook ? Ca sa stai cu ea la priza ? Esti plin de “logica”. Pacat ca ai Internet si calculator.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep