HomeFeaturedFocusHai să vedem cum folosesc românii smartphone-ul

Hai să vedem cum folosesc românii smartphone-ul

Termin seria de articole legate de utilizarea smartphone-urilor cu o referire la un studiu făcut de Breeze Mobile și publicat recent. Nu am auzit prea multe despre Breeze Mobile și nici nu știu de unde și-au luat datele pe care le folosesc. Așa că, cu rezerva de rigoare, vă invit să urmăriți graficul de mai jos.

infografic-utilizare-smartphone

De aici reiese că utilizatorul de smartphone are cam 34 de ani, aproape cu studii superioare (doar 46% au așa ceva), are Android și descarcă aproximativ 22 de aplicații, din care 12% plătite.

Cel mai mult, smartphone-ul e folosit acasă, via WiFi, pentru accesul la email si socializare, multimedia, jocuri. Urmează folosirea pe drum și apoi la serviciu.

Vă recunoașteți în descriere?

Mie îmi pare o statistică reală, care prinde destul de bine un utilizator mediu de smartphone. Cum nu există detalii foarte clare, utilizatorul nostru de smartphone seamănă destul de mult (din punctul meu de vedere) cu cel de prin alte țări.

Cu două diferențe: smartphone-ul folosit (un Samsung ieftin probabil) și fără consum de date mobil.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

11 COMENTARII

  1. @Ioane…sa te linistitesc…nici mama telefoanelor nu ma ajuta…Dintr-un motiv extrem de simplu: uit sa-l folosesc. Mi-am instalat tot soiul de aplicatii pe care le consider utile…si am nevoie (remindere, etc)…uit sa le folosesc 😀
    Telefonul il am de 2 luni (cred…dupa cum spuneam mai sus cu memoria)…si parca pe zi ce trece tot mai mult ma tine bateria 😀

  2. @bolovan
    Vezi, incepi sa imbatranesti si te lasa memoria. Nu cumva de asta ai apelat la smartphone? :)).

    Imediat vei deveni dependent de el. O sa incepi sa pui aplicatii speciale, te dedici hacking-ului etc.

    Da. Ciudat. Sa folosesti telefonul ca sa dai telefon!?! Cine a mai auzit asta in ziua de azi?

  3. @Ioane Ah…da…imi aduc aminte…si da…si acum ma enerveasca ca mai mult de telefonie si Windows decat de IT. Nu ii vorba ca nu mai vreau stiri de telefonie…ci vreau si ALTE stiri. Iar faptul ca am smartphone…ti-am spus…ii o conjuctura nefericita. Mai mult, tot nu inteleg utilitatea pe deplin utilitatea lui pentru o persoana ce nu se deplaseaza foarte mult (am un calculator la servici cu doua monitorare de 19″, acasa am un calculator cu doua monitoare, unul de 22″ si unul de 24″)…pentru ce sa-mi belesc ochii intr-un calculator cu display de 4″?

    P.S. Banuiesc ca daca-s oleaca mai atent ma tine si mai mult…si hai sa-ti explic si de ce: Sambata si duminica de exemplu, am folosti telefonul pentru a da doua telefoane (huh…bizar…nu? Sa folosesti telefonul pentru a telefona). Ieri am dat 3 telefoane si am incarcat o tura de rss feed-uri si atat. Astazi la fel…prin urmare…nu vad de ce sa ma tina o zi bataria.

  4. @bolovan
    Nu aici .. pe CHIP :). Si daca imi aduc bine aminte era pe vremea cand scriam mai mult de Android.

    Cred ca e … minune :). Sa te tina 5-6 zile? Eu daca trec de o zi sunt multumit.

  5. @Ioane…nu te certam de smartphon-uri…ci de windows phone. Hai sa nu confundam merle cu perele.
    Nu am fost impotriva smartphone-urilor…ci nu le gaseam sensul (cel putin pt mine). Si sincer…daca ii sa elimin GPS-ul si clientul de ssh/teamviewer…nici nu are cine stie ce utilitate pentru mine. Nu zic, jucaria ii tare fainuta,..si se pot face multe pe ea..dar nu in cazul meu.
    Cum iti explici ca sunt perioade in care bateria ma tine si 5-6 zile?

  6. @Ioane simplu…a murit telefonul meu vechi.
    Si initial n-am vrut sa iau smartphone…dar s-a intamplat de vo 3 ori sa am nevoie de acces la net cand nu aveam laptop-ul la mine…si de vo doua ori sa uit modemul GSM acasa. Chiar in momente cruciale (crapat de servere etc…)
    Si astia de la vodafone mi-au oferit ceva reduceri substantiale, telefonul a iesit undeva pe la 200 lei (deh…am numarul de vo 14 ani, plus mai multe abonamente pe numele meu)

  7. Salut Ionut,

    Multumim pentru publicarea infograficului.

    Datele sunt preluate din 4 studii facute publice de catre Gfk, Unlock Research, TNS si Google – am mentionat acest lucru si in infografice. Prezentarea Unlock este integral pe refresh.ro, ca si majoritatea datelor din studiul TNS. Studiul Google a fost publicat integral doar in Ziarul Financiar, editia de tipar (nu si cea online), iar diverse date din studiul Gfk se pot gasi online.

    Singura informatie care nu e preluata din aceste studii este traficul prin WiFi, informatie primita direct de la unul din principalii operatori de telefonie mobila.

  8. @Ioane statistica ii destul de reala:
    Am 34 ani,oleaca de studii superioare, hipertensiv, usor supraponderat, folosesc preponderent wifi-ul (chiar daca am 1Gb date inclus in abonament…), am telefon ieftin, dar nu-l prea folosesc acasa si nici pt socializare…Il folosesc doar cand sunt pe drum (tramvai) sau cand sunt cu masina si imi astept nevasta…si cam 60% sunt platite (inclusiv navigon-ul il am platit)

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep