HomeFeaturedFocusRomânia ratează granturile Imagine Cup

România ratează granturile Imagine Cup

 

image

La finala mondială a Imagine Cup 2012 de la Sydney mă gândeam că e posibil ca măcar una dintre echipele reprezentante ale României (iQube sau Complex) să reușească să prindă unul din granturile date de Microsoft pentru stimularea proiectelor.

Din păcate nu a fost să fie.

Cele cinci granturi s-au dus către Team Graphmasters din Germania (100000 USD) pentru propunerea de reducere a emisiilor de carbon prin folosirea unui sistem inovativ de navigație, Team StethoCloud din Australia a primit 75000 USD pentru soluția de detecție timpurie a penumoniei, Team Vivid din Egipt primește 50000 USD la fel ca Team Cipher256 din Uganda și câștigătorii Software Design – ucrainienii de la Team QuadSquad pentru soluția de translatare a limbajului semnelor folosind niște mânuși și TTS pe un smartphone.

Reamintesc, echipa iQube a prezentat în cadrul Softwar Design un sistem de cuburi inteligente care ajutau copii să învețe mai ușor diferite relații iar echipa Complex s-a clasat pe locul doi la secțiunea Windows Azure Challenge cu o soluție proprie de socializare.

Poate la anul să ajungă ceva mai mulți bani și în România.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. De fel sunt mai patriot, dar parca ce au propus castigatorii pare mult mai interesant si mai util… asa ca as spune ca au castigat pe buna dreptate.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep