HomeFeaturedFocusConținutul pentru televizoarele UHD nu se lasă așteptat

Conținutul pentru televizoarele UHD nu se lasă așteptat

4k_display

Sau se lasă așteptat, dar nu așa de mult cum ne speriasem la început. Guvernul japonez intenționează să lanseze o televiziune care să emită în format UHD, cunoscut și ca 4K. Termenul final pentru acest proiect este luna iulie a anului viitor. Fiind vorba de Japonia, o țară cunoscută pentru disciplina și rigurozitatea oamenilor săi, nu cred ca sunt motive să nu se respecte acest termen.

Când am povestit despre televizoarele UHD care costă cât o mașină și totuși se vând, nu reușeam să identific asocierea cu conținutul livrat pentru ele, care să motorizeze aceste vânzări. Chiar dacă nu reușesc nici acum să o fac, iată totuși că apar televiziunile care emit în format UHD. Guvernul japonez a alocat fonduri pentru un astfel de proiect, care se vrea prima televiziune din lume care să emită în acest format, conform celor de la The Verge. Deși există deja un canal dedicat exclusiv materialelor UHD, aparținând celor de la Eutelsat Communications, acesta emite deocamdată doar câteva demo-uri. Astfel că televiziunea guvernului nipon s-ar putea totuși să nu fie prima televiziune 4K din lume. Cu siguranță va fi prima astfel de televiziune de stat, pentru că nu cred că un alt guvern va aloca prea curând fonduri pentru un astfel de proiect.

Până la urmă, este mai puțin important care dintre televiziuni este prima, important, dar mai ales firesc, este că ele apar. Nu mă arăt foarte entuziasmat pentru că nu cred că principalele surse de conținut 4K pentru utilizatorii unor astfel de televizoare vor fi televiziunile. Ca și în cazul 3D-ului, conținutul oferit de posturile TV dedicate, nu este la nivelul preferințelor generale ale publicului. Astfel că doritorii își vor găsi propriile surse de conținut, mai mult sau mai puțin oficiale. Iar Internetul o sa-i ajute în această direcție 🙂

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep