HomeFeaturedFocusHTC One: pariul HTC pe 2013 vine sub forma unui Android de...

HTC One: pariul HTC pe 2013 vine sub forma unui Android de 4,7 inci, display 1080 și super cameră foto Ultra Pixel

image

Deja ați putut citi în mai multe rânduri despre smartphone-ul ”secret” al celor de la HTC cu care sunt obligați să facă o figură excelentă pe piață pentru a putea continua să spere că

își vor reveni, dezvăluit oficial în data de 19 februarie. E vorba despre un aparat cu carcasă metalică, display de 4,7 inci cu sticlă edge-to-egde, rezoluție 1080p (densitate de 468 dpi), procesor de 1,7 Ghz, 2 GB RAM și 32/64 GB pentru stocare, fără slot SD dar cu o baterie de 2300 mAh.

Din pozele de presă reiese destul de bine că HTC One e un salt față de seria One, cu finisările de rigoare. Are doar 9,3 mm grosime și cei 4,7 inci ai display-ului încap într-o carcasă de 137,4 x 68,2 mm. Protecția sticlei e dată de tehnologia Gorilla Glass 2.

Cu lansarea de la Londra și New York HTC vrea din nou să cucerească zona de life style, încercând să prindă actualii utilizatori de iPhone sau Galaxy S III. Ceea ce nu a reușit cu Sensation XL poate că îi va reuși acum cu HTC One.

Alături de design-ul interesant, aluminiul carcasei, calitatea display-ului – elemente alese și finisate cu grijă, plus valoarea de pe One vine de la combinația de super cameră foto, boxe stereo poziționate în partea frontală și tehnologia Beats plus reinventarea interfeței Sense, specifică HTC.

Camera foto de pe HTC One, cu tehnologia UltraPixel (un senzor special ce absoarbe mai multă lumină decât camerele convenționale de 8 MP) e unul dintre punctele cheie ale campaniei de marketing. HTC One va fi capabil să realizeze poze de 4 MP cu această tehnologie, rivalizând direct cu sistemul PureView din Nokia 920. Și tot ca în cazul Nokia (lucrurile bune nu se reinventează, doar se rescriu) HTC One are sistem de stabilizare optică (OIS) pentru ambele camere foto – cea frontală și cea secundară.

În realitate HTC One arată chiar foarte bine – nwradu a fost la eveniment și a făcut câteva poze de calitate:

imageimage

Privit obiectiv HTC One pare să fi împrumutat elemente de design și del a iPhone 5 și de la BlackBerry Z10.

Ca de obicei, pe noile produse HTC și elementele software joacă un rol decisiv – o nouă versiune a interfeței Sense, cu icon-uri mari, similare cu tile-urile de pe Windows Phone. De la seria One X în modulul de cameră de pe HTC-uri se putea filma și realiza poze simultan. Acum e adusă opțiunea HTC Zoe prin care sunt disponibile permanent 5 cadre foto dinainte de declanșarea fotografierii și alte 15 de după – se obține un set de poze care în teorie ar trebui să ajute utilizatorul să aibă rezultate excelente în fotografiere.

image

Pe partea audio, Beats e în continuare prezentă pe HTC. Știți că până acum nu era decât un egalizor software menit să facă căștile beats să sune mai bine – o îmbunătățire destul de puțin sesizabilă de către un neavizat. Cu noul HTC One se dorește livrarea unei experiențe audio deosebite: două difuzoare montate în partea frontală și nu pe spatece dau HTC BoomSound. Alături de ea sunt integrate două microfoane pentru înregistrarea audio HDR.

Remarcabil la Sense 5 e BlinkFeed, un agregator de știri de tip Flipboard, ce primește informațiile optimizate direct de pe server-ele HTC.

 

Specificațiile conțin conectivitate 4G, CPU quad-core la 1.7GHz, 2GB RAM, 32GB/64GB pentru stocare, baterie de 2300mAh, GPS și GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0 și 802.11ac Wi-Fi. O invenție e dotarea aparatului cu un emițător IR prin care HTC One devine telecomandă pentru televizor.

Ați ghicit, HTC a pus și o aplicație HTC Sense TV care să aducă informații interactive despre emsiunile vizionate.

Până acum HTC One a fost prezentat în două variante de culoare: alb și negru/gri. Va fi disponibil în 80 de țări începând cu jumătatea lunii martie, cel mai probabil și România va fi între țările în care se va lansa.

Prețul? aproape de al unui iPhone 5.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep