HomeFeaturedFocusIstoria viitorului sau povestiri vechi cu mijloace moderne

Istoria viitorului sau povestiri vechi cu mijloace moderne

new-dimensions-in-testimony-2

Cam așa poate fi descrisă inițiativa lăudabilă a Institutului pentru Tehnologii Creative al Universității South California de a dezvolta un nou mod de a învăța istoria, prin intermediul celor care au participat la ea.

New Dimensions in Testimony, căci acesta este numele pe care îl poartă proiectul, presupune înregistrarea și apoi redarea unor mărturii ale celor implicați direct în faptele descrise. Prima fază a acestui proiect se referă la supraviețuitorii Holocaustului. Înregistrarea mărturiilor acestora precum și a răspunsurilor la întrebările frecvente care pot apărea, se realizează folosind șapte camere de filmare.

Rezultatul este o hologramă interactivă, capabilă să redea senzția de discuție reală și deschisă tuturor participanților, așa cum se poate vedea și în clipul de mai jos. Personal găsesc ingenioasă această modalitate de a implica și atrage publicul către momente delicate din istoria apropiată. Este încă o dovadă în plus că tehnologia își arată beneficiile în domenii din ce în ce mai variate. Având în vedere că de această dată este implicată istoria, găsesc proiectul New Dimensions in Testimony unul extrem de atrăgător.

 

2 COMENTARII

  1. Seamana cu hologramele din StarGate Atlantis 🙂
    Va fi interesant peste 10-20 de ani sa vedem aceasta technologie combinata cu AI-uri capabile sa raspunda la intrebari complexe…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep