HomeFeaturedFocusApple a lansat noi modele iPad Air si iPad Mini

Apple a lansat noi modele iPad Air si iPad Mini

New-iPad-Mini-and-supports-Apple-Pencil-03192019

Ieri, fără prea mult tam tam, Apple a lansat noi modele din seria iPad Air și iPad Mini. Nimic spectaculos, probabil și din această cauză Apple a preferat să facă lansarea doar trimițând comunicate de presă. Pentru iPad Mini, este primul update după mai bine de trei ani și jumătate care nu aduce chiar schimbările sperate de toată lumea – avem același design, cu display de 7.9 inci dar cu 25% mai strălucitor și cipset-ul A12 (același prezent și pe iPhone XS), dar acum funcționează cu pencil.

New-iPad-Air-smart-keyboard-with-apple-pencil-03192019

Are și senzor de amprentă, Lightning port și chiar jack-ul audio, la care Apple nu a renunțat încă pe seria iPad. Prețul de pornire este de 399 USD în SUA, probabil peste 400 EUR în Europa, pentru modelul de 64 GB.

Însă schimbarea interesantă este legată de noul iPad Air, care are un display de 10,5 inci, undeva între modelul precedent de 9.7 inci și cel iPad Pro de 11 inci și la rândul său merge cu Apple Pencil. Are suport pentru senzorul de amprentă, o rezoluție de 2224 x 1668 pixeli cu o densitate de 264 ppi și folosește cipset-ul A12. Prețul de pornire este de 2749 lei la iStyle, pentru modelul de 64 GB și livrările încep din 28 martie.

Pentru varianta iPad de 9.7 inci (generația a șasea) nu au fost date detalii despre o eventuală schimbare de model și nici prețul nu a scăzut încă.

În condițiile în care piața de tablete pare să intre într-o perioadă de declin, lansarea Apple nu aduce niciun fel de motive de optimism. Poate doar pentru fanii înrăiți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep