HomeFeaturedFocusTim Cook, mai pacifist decât predecesorul său

Tim Cook, mai pacifist decât predecesorul său

tim_cook_2

Se știe că Steve Jobs își pierdea destul de repede răbdarea în ceea ce privește companiile concurente. De la email-uri personale, la mesaje publice sau acționări în justiție, avea un stil aparte. Pe care nu o să îl analizăm acum. Dar putem afirma că atitudinea Apple ar putea deveni puțin mai “soft” în ceea ce privește relaționarea cu alte companii prezente pe aceeași piață.

A ieșit la iveală un amănunt pe care l-au preluat majoritatea publicațiilor de profil. Eu, de exemplu, l-am citit pe Cnet. Se pare că printre puținii angajați Apple cu o opinie demnă de luat în calcul, care s-ar fi opus procesului pe care Appl e l-a intentat în 2011 împotriva celor de la Samsung, pe tema încălcării patentelor, a fost tocmai actualul CEO al companiei din Cupertino, Tim Cook. Acesta ar fi argumentat aceast îndemn la o rezolvare amiabilă a disputei, tocmai pe relația comercială care leagă cele două companii. Apple a fost în 2011 cel mai mare client al Samsung pe zona de cipuri și display-uri și această relație comercială era pusă în pericol de o acțiune în instanță.

Cred că este binevenită această atitudine ușor mai pacifistă la nivelul conducerii Apple și sper ca Tim Cook să își poată impune această viziune proprie și la nivelul business-ului pe care îl păstorește. Cum ar fi ca după o pace între Samsung și LG, să vedem, în sfârșit, un acord amiabil și între Apple și Samsung?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep