HomeFeaturedFocusUnul din trei smartphone-uri vandute in 2012 a fost Android

Unul din trei smartphone-uri vandute in 2012 a fost Android

image

Canalys a dat publicității rezultatele unui studiu ce estimează că în cele peste 50 de țări monitorizate s-au vândut peste 438 milioane de unități de telefoane mobile în trimestrul patru din 2012. Zona de smartphone-uri a crescut cu 37% ajungând să fie 50% din numărul de telefoane mobile și dintre acestea 69% au fost Android. iOS doar 11%.

Partea leului pe zona Android este deținută de Samsung, al cărui ultim trimestru a însemnat 78% din numărul de aparate vândute ceea ce face ca aproape să nu mai conteze cine ce a mai vîndut. S epoate observa însă că ZTE, Lenovo și Huawei, companii chinezești ce activează și în domeniul smartphone-urilor au intrat în top cinci vânzări, probabil pentru prima dată.

Canalys estimează de asemenea și că în trimestrul patru din 2012 s-au vândut aproximativ 5,1 milioane de smartphonen-uri Windows Phone, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 50% față de trimestrul precedent.

Nokia spunea la un moment dat că a vândut 4,4 milioane de aparate Windows Phone în trimestrul patru și dacă cifrele Canalys sunt corecte înseamnă că restul lumii – adică HTC, Samsung, au vândut doar 700000 de bucăți. Foarte slab date fiind așteptările.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep