HomeFeaturedFocusCum te face Google miliardar

Cum te face Google miliardar

eric-schmidt

Răspunsul este relativ simplu: te angajează pe o poziție de top și te plătește în acțiuni. Pe care le un moment dat, le poți valorifica. Este cazul fostului CEO și actualului președinte executiv, Eric Schmidt, care a vândut o parte din acțiunile deținute la Google, evaluate la nu mai puțin de 2.51 miliarde de dolari.

Având în vedere că pentru o perioadă de timp, cât a activat ca CEO al Google, Schmidt a fost remunerat cu acțiuni, a reușit să strângă circa 7.6 milioane de acțiuni, care reprezintă 2.3% din totalul acțiunilor gigantului Google. Din acest total, obiectul tranzacției l-au făcut “doar” 3.2 milioane de acțiuni, evaluate la suma de mai sus. Cu alte cuvinte, omul mai are încă destule resurse financiare la îndemână. Și asta având în vedere că cu aproximativ un an în urmă, și-a mai vândut o parte din acțiuni pentru o suma estimată la 1.5 miliarde de dolari.

Am putea spune că omul cheltuie cu viteză, dar zvonurile spun că există posibilitatea ca Schmidt să investească masiv în domeniul cercetării. Până la confirmarea lor, nu ne rămâne decât să contemplăm puterea financiară a lui Google, prin prisma valorii la care se tranzacționează procente destul de mici din acțiunile sale, dar și inspirația lui Eric Schmidt de a alege să fie plătit în acțiuni.

Având în spate și experiența de la Apple, companie de la care nu a primit nici un ban, omul a fost plătit simbolic, pentru toată perioada în care a fost CEO al Google, cu un dolar pe an, dar cu acțiuni care acum și-au dovedit valoarea. De-abia după ce a fost instalat ca președinte executiv al Google, primește și el, în sfârșit, un salariu anual de 1.25 milioane de dolari. Simbolic și el, am putea spune având în vedere valoarea acțiunilor strânse în trecut!

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep