HomeFeaturedFocusAvem și cifrele financiare ale celor de la Apple

Avem și cifrele financiare ale celor de la Apple

Apple-Building-Logo

Așa cum v-am promis atunci când am vorbit despre performanțele financiare ale Microsoft și Google pentru primul trimestru al anului, am stat cu ochii ciuliți pentru a prinde aceleași date și

din partea Apple, în încercarea de a avea o imagine aupra primilor jucători de pe piața de sisteme de operare pe zona mobilă și din această perspectivă.

Și aceste date nu au întârziat să apară, arătându-ne un Apple puternic. Poate nu la fel de în vigoare ca în tinerețe, dar aflat încă într-o formă de zile mari. Vorbim despre un profit net de 9,5 miliarde de dolari și de venituri de 43,6 miliarde de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, veniturile au înregistrat o creștere, de la 39,2 miliarde de dolari, dar profitul a scăzut de la nivelul de 11,6 miliarde de dolari.

La fel cum am spus și în cazul celorlalte mari companii, este o chestiune de optică. Personal cred că Apple este încă o companie puternică, printre cele mai puternice din IT-ul mondial. Tocmai de aceea mi se pare ușor inutil acest stil bombastic de a alătura rezultatelor financiare alte cifre pozitive din zona de vânzări, de a sublinia depășirea barierei de 45 de miliarde de downloaduri din App Store, sau de 300 de milioane de useri din iCloud, doar pentru a da o notă pozitivă comunicatului de presă. Nu este nevoie, Apple este o companie în vigoare și numai cine nu vrea nu vede acest lucru.

La fel cum scăderea prețului acțiunilor la bursă, care nu a fost atinsă decât în finalul conferinței telefonice de către Tim Cook, un tip sincer, poate prea sincer pentru Apple (și de aici si zvonurile cum că i s-ar căuta înlocuitor), care a spus că aceasta este într-adevăr o problemă frustrantă pentru acționari. Frustrantă sau nu, cred că este de fapt o urmare a faptului că, pentru mulți ani, Apple a fost o companie supraevaluată, inclusiv în ceea ce privește cotația la bursă. Tocmai de aceea, o revenire la vremurile de glorie (a se citi la prețurile acțiunii de acum vreun an și ceva) pare greu de realizat.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep