HomeFeaturedFocusGoogle Glass tot mai aproape: apar specificațiile tehnice

Google Glass tot mai aproape: apar specificațiile tehnice

image

Proiectul Google Glass își continuă drumul către lansarea oficială: începem să primim primele informații legate de specificațiile video-ochelarilor minune. Dacă lumea va fi interesată – și nu sunt motive care să arate că nu ar fi – în vreo câțiva ani o să discutăm de câți megapixeli ai în ochelari și cât RAM poți ține pe nas.

Glumim. Deocamdată …

Un lucru e cert: Google a început să vorbească despre configurația hardware a ochelarilor săi: rezoluția display-ului echivalează cu cea a unui ecran cu diagonala de 25 inci (63,5 cm), văzut de la aproape 2,5 m distanță.

Camera montată în Google Glass are 5MP și va fi capabilă de înregistrări video 720p. Stocarea se va face într-un spațiu de 16 GB intern, din care doar 4 GB sunt pentru sistemul de operare, ceilalți 12 GB fiind liberi să se sincronizeze cu Google Cloud (dacă va fi cazul). Sunetul va fi livrat prin ceea ce se numește ”bone conduction”, tehnologie ce permite trimiterea sunetului către urechea interioară prin intermediul oaselor craniului. Așa ceva folosesc deja persoanele care au probleme auditive.

Conectivitatea vine prin WiFi 802.11 b/g și Bluetooth – cam veche și deocamdată lipisită de opțiuni 3G/4G. Problema autonomiei pare să fie doar una teoretică pentru că Google spune că ochelarii săi vor putea avea o autonomie de aproape o zi în condiții de utilizare normală. Încărcarea poate fi făcută via USB, însă dacă în utilizare apar operații lungi de înregistrarea video de exemplu, autonomia scade drastic.

Deja există o aplicație care să lege Google Glass de smartphone – Android, bineînțeles. Poartă numele de My Glass și e disponibilă deja în Google Play Store. Nu dați năvala la download că nu vă este încă de niciun folos.

image

Modul în care Google promovează proiectul Glass e cu siguranță unul inspirat: în fiecare lună mai arată câte ceva, suficient cât să mai păstreze vie ideea în mintea utilizatorilor. Pe semne că mai are încă destul de lucru la Google Glass, informații folositoare cu adevărat fiind încă puține.

Mă aștept ca în curând să vină informațiile despre preț. Cu toate că valoarea de peste 1300 USD speculată e cam mare, hipsteri vor fi destui care să intre benevol în programul de testare în masă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep