HomeFeaturedFocusGoogle Street View, instrument pentru organele fiscale

Google Street View, instrument pentru organele fiscale

GoogleStreetViewCar

Am văzut cum popularul instrument al celor de la Google este folosit pentru scopuri din ce în ce mai depărtate de cel pentru care a fost construit inițial. De la promoter pentru formații de muzică, până la instrument de marketing cu conotații sexuale pentru magazine. Așa că nu ar trebui să ne mire faptul că Street View a ajuns să fie folosit ca instrument de cercetare și pentru organele fiscale.

Nu se întâmplă la noi în țară, cel puțin nu la modul oficial și declarat, ci în Lituania. Și asa cum am spus, se întâmplă la modul civilizat și deschis, autoritățile din această țară declarând că au început să folosească această unealtă doar după ce s-au asigurat că nu încalcă dreptul la intimitate al cetățenilor.

Practic, inspectorii autorității fiscale lituaniene folosesc Street View pentru a identifica proprietățile care nu apar și în actele primăriilor, sau pe cele care nu corespund cu proiectele depuse, pentru a pleca pe teren foarte țintit, economisind astfel timp. Îi ajută și faptul că imaginile din Street View sunt foarte recente, serviciul în această țară fiind lansat de curând. Conform unui purător de cuvânt, au fost indentificate cu ajutorul Street View aproximativ 100 de persoane, din rândul cărora, recordul era deținut de un individ care datora statului lituanian nu mai puțin de 91.000 de dolari impozit pe clădiri.

În ritmul ăsta, detectivul Google ar putea să pretindă procent din sumele recuperate. Nu îmi dau seama însă ce ar putea pretinde de la cei doi prinși cu chiloții în vine, undeva în Franța.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep