HomeFeaturedFocusGoogle sub presiune în UE pentru încălcarea intimității

Google sub presiune în UE pentru încălcarea intimității

image

În Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Olanda și Franța Google riscă să primească amendă pentru încălcarea intimității – faptul că a refuzat să schimbe politicile de intimitate activate în luna martie 2012 s-ar putea să îi coste ceva bănuți. Probabil mult mai puțin decât a plătit în SUA.

Se pare că Google a refuzat să răspundă cererilor celor șase țări și pentru asta va fi dată în judecată cu cereri de amendă între 255000 GPB și 500000 GPB. Adică mai puțin decât câștigă în aproximativ … 10 minute.

În paralel se află în discuție o clauză de monopol, în condițiile în care 95% din căutările din Europa se întâmplă prin Google. Cum ar fi să vezi că pornești Android-ul sau intri pe net de pe PC și când dai Google să îți apară un ballot screen în care să ți se prezinte posibilitatea de a alege alt motor de căutare?

Lăsând gluma la o parte, Google nu a răspuns pozitiv cererilor țărilor europene legate de protecția datelor și în mod repetat a considerat mai important profitul decât dreptul la intimitate al utilizatorilor când au schimbat politica în martie 2012.

Apropo, folosiți serviciile Google? Cu sau fără conectarea activată pe GMAIL?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. @bolovan
    Si cum ar fi sa spui producatorului de masini ca tu nu vrei iGO pe GPS-ul de VW si sa iti dea banii inapoi ca tu vrei TomTom?

    Mie nu mi se pare deloc ok treaba asta cu libertatea de alegere: daca unul nu vrea sa te lase sa iei produsul fara sistem de operare, e dreptul lui. Si nu ai decat sa te conformezi sau sa nu cumperi de la el. Ti-am mai spus asta.

  2. @Ioane nu-mi pare “mai ok”…ci imi pare doar normal 😀
    Parerea mea: cand cumperi PC…OS-ul sa fie vandut ca componenta optionala separata (sa-ti povestesc cat m-am lupat cu dell-ul sa obtin banii inapoi pe windows Vista? sau cat s-a luptat un coleg ca sa obtina banii inapoi pe Windows 7 de la Sony? Si nu a reusit? Laptop-ul lui nevazand Windows-ul pornit…)

  3. @bolovan
    Te referi la cele din Ro? Imi propusesem sa scriu un articol mai larg pe tema asta imediat ce fac rost de informatii verificabile.

    Da cum ar fi sa vezi ballot screen cand iti iei iPad/iPhone si trebuie sa alegi browser-ul? Sau chiar un Mac si vrei sistem de operare :). Nu ti se pare mai ok?

  4. @Ioane folosesc (n-am de ales)…
    Dar cum se face ca n-am citit nimic despre acuzatiile de coruptie de la microsoft? Ah…scuze…alea-s de la microsoft.
    Cum ar fi sa vezi un ballot screen cand cumper laptiop-ul/desktop-ul cu alegerea intre Windows si un sistem de operare?
    Nu spun ca google ii pur si neprihanit. Dar…ca si la motoarele de cautare: cel de la google ii jenant…dar cel de la microsoft duce termenul de “jenant” la un cu totul alt nivel.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep