HomeFeaturedFocusO nouă metodă științifică de a combate bacteriile rezistente

O nouă metodă științifică de a combate bacteriile rezistente

nanosponge

Din ciclul atât de drag mie al invențiilor care implică medicina și, de data aceasta ceva mai puțin, dar suficient, tehnologia, vă prezint o metodă nouă pe care un grup de cercetători este aproape să o finalizeze de a combate infecțiile provocate de bacterii rezistente la anitbiotice.

O echipă de la Universitatea din California, San Diego, condusă de profesorul în nano-inginerie Liengfang Zhang, a dezvoltat o nano-particulă cu structură asemănătoare unui burete, care, deghizată într-o globulă roșie (lucru posibil cu ajutorul unei membrane reale extrase din sânge), poate atrage și absorbi toxinele produse de diferite bacterii, printre ele enumerându-se și cele rezistente la antibiotice.

Testată deja cu succes pe animale de laborator, nanoparticula și-a dovedit eficiența în a absorbi și transporta la ficat, fără a-l pune în pericol, diferite toxine. Acest lucru l-a împins pe șeful echipei de cercetători care a lucrat la acest proiect să declare că se așteaptă la un timp mult mai scurt de tranziție de la proiect la medicament disponibil oricărui pacient.

De asemenea, el a subliniat că acest tip de tratament se poate adresa atât unor tipuri de stafilococi care în prezent sunt destul de greu de combătut, cum ar fi Stafilococul Auriu, cât și împotriva unor toxine provenite de la mușcăturile scorpionilor sau ale șerpilor veninoși.

Să sperăm că intuiția doctorului Liengfang Zhang în ceea ce privește timpul mult scurtat de obținere a tuturor avizelor pentru acest tratament, până la livrarea sa pacienților, se va adeveri, astfel încât beneficiile sale vor putea fi puse în aplicare cât mai repede. Și să mai sperăm că această tehnică va sta într-o zi la baza uneia mai complexe, care, pe același principiu, va putea lupta cu bolile mult mai periculoase care amenință alte categorii de celule din corpul uman.

via Technology Review

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep