HomeFeaturedFocusAlianță Apple, Google, Microsoft și Samsung?

Alianță Apple, Google, Microsoft și Samsung?

Phone-Theft

Vi s-a întâmplat vreodată ca un membru al Dark Brotherhoodsă vă abordeze cu formula “Boss, îți dau un telefon? Am și d’alea smart!”? Eu am pățit-o (cu martori), la McDonald’s-ul din Otopeni. Și asta în timp ce la 50 de metri, niște organe stăteau rezemate de un Logan de poliție și se expuneau la soare, fără nici cea mai mică grijă.

Altfel stau lucrurile peste Ocean, în Statele Unite (dah!), acolo unde tocmai din partea organelor vine chemarea la lupta împotriva hoților de telefoane. Semnalul de alarmă care a declanșat reacția procurorului general al New York-ului, Eric Schneiderman, a fost dat de creșterea, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, a ratei de furturi de telefoane.

În ciuda instrumentelor pe care le au deja la dispoziție, oamenii legii au strigat după ajutor în direcția marilor fabricatori de telefoane. Mai precis, au fost trimise scrisori oficiale către aceste companii, în care a fost expusă această problemă cu tot cu detaliile sale violente și a fost cerut sprijinul acestora pentru a pune accent și pe siguranță aparatelor în sine, nu numai pe siguranța datelor, cu scopul final de a face aceste aparate inoperabile în momentul în care ele sunt raportate ca fiind furate. Rămâne de văzut dacă firmele enumerate mai sus vor putea trece peste câștigurile pe care revânzarea de terminale către păgubiții acestor furturi le generează.

Oricum, inițiativa este una interesantă, mai ales că își propune să cointereseze într-un proiect niște companii care nu au o relație foarte roză datorită competiției de pe piața de smartphone.

Via New York Times

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep