HomeFeaturedFocusCâte felii să vă... printez?

Câte felii să vă… printez?

pizza

Am vorbit de multe ori despre tehnologia de printare 3D și despre beneficiile sale, mai ales când vine vorba de aplicarea în medicină, pentru care m-am declarat un mare susținător. Pe de altă parte, atunci când povesteam despre posibilitatea de a folosi această tehnologie pentru a genera hamburgeri, mă declaram destul de suspicios, ca să folosesc un termen blând.

Ei bine, deși nu credeam că o voi spune, s-ar putea să existe anumite beneficii și din această a doua și mult blamată întrebuințare a tehnologiei de print 3D. Și cei care ne deschid ochii sunt tocmai cei de la NASA, care văd foarte utilă implementarea unei astfel de posibilități de generare a hranei pe navele sau stațiile orbitale care găzduiesc oameni aflați în misiuni de lungă durată. Asta că tot vedeam cel mai des acest concept în filmele SF cu nave care ne-au marcat copilăria (vezi StarTrek).

Atât de mult își dorește NASA o astfel de imprimantă desenată special pentru a genera mâncare, încât a acordat o bursă de 125.000 de dolari celor de la Systems & Materials Research Corporation, care s-au angajat, ca un prim pas, să livreze în termen de șase luni, o imprimantă capabilă să genereze pizza în trei layer-e (pentru că topping-uri este totuși cam mult spus). Folosind ca materie primă niște pudre extrase din alge, insecte sau plante, uleiuri și apă, avantajul este dat de “termenul de garanție” al acestor materii prime, care poate ajunge și la 30 de ani. Astfel, problema hranei pentru misiuni spațiale de 30 de ani de zile este ca și rezolvată. Rămân de găsit oameni dornici să își petreacă jumătate de viață acolo sus.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep